Dubrovnic, en smuk og velbevaret middelalderby

Vores besøg i Dubrovnik var en serlig oplevelse, den gamle by byder på så mange sanselig indtryk.

Krydstogt i Middelhavet med Norwegian Jade - Læs om vores dag i Dubrovnik

Følger du med i HBO serien Game of Thrones, vil du helt sikkert kunne genkende steder og bygninger fra Kings Landing, en stor del af byen er brugt til at danne kulissen for netop kongens by. Man bemærker da også hurtigt det store “hype” omkring serien, allerede når man kommer til den gamle bydel. Udenfor den gamle port står et utal af sælgere som vil sælge alverdens GOT merchandise og guidede rundture til de aktuelle stede hvor serien er optaget.

Dubrownik “Oldtown” – Inden for murene

Når man kommer inden for byens gamle mure kan man ikke undgå at blive betaget af hvor velbevaret byen er og hvor meget man har fået plads til på det lille område som den gamle bymur omkranser.

Smalle gader og hyggelige butikker

Når man går rundt i byen og kigger ned ad de smalle sidegader, ser man hvordan man har bygget byen i højden, stort set alle sidegaderne består af lange smalle gader som bliver til en lang stejl trappe, som til sidst ender ved den høje bymur. I alle de små gader finder man hyggelig små cafeer og butikker. Man bliver drevet af sin nysgerrighed til at opleve mere af hvad byen har at byde på, hele tiden skal man lige finde ud af hvad der er for enden af trappen og når man først er kommet derop, så skal man se hvad der er om næste hjørne.

På toppen af byen – En fantastisk udsigt

Når man til sidst er kommet helt op til toppen af trappen, får man en fantastisk flot udsigt. Næsten inden vi var kommet helt op til muren, kom vi til en multisportsbane, som man havde valgt at placere ved et super flot udsigtspunkt ud over hele byen, meget særpræget, og bestemt nogle af de små ting som give byen lidt ekstra karakter.

Alt i alt var Dubrovnik en virkelig spændende by, men når man kun er på besøg en enkelt dag, er der helt sikkert dele af byen som vi gerne vi have set mere af – Dubrovnik er bestemt en by som vi gerne vil besøge igen.
Mange Hilsner

Stine

Markedsfør din side

1 thought on “Dubrovnic, en smuk og velbevaret middelalderby”

Kan du li' hvad jeg skriver eller har du spørgsmål? Så hører jeg gerne fra dig!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s