Kusadasi, Tyrkiet

Vores dag i Ephesus bød på en fantastisk oplevelse i den gamle ruinby. Helt sikkert en dejlig krydstogtdestination.

Biblioteket i Ephesus

– Gemmer på en historisk perle

På 5. dagen ankommer vi til Kusadasi havn om morgenen kl. 8.00. Temperaturen har sneget sig op på dejlige 24 grader og vi kan se frem til en dag hvor vi skal se den gamle by Ephesus.

Kusadasi – et turistparadis

Kusadasi by er præget af deres største indtægtskilde turisme, de store turisthoteller strækker sig langt ind i byen og op ad de omkringliggende bakker. I havnen ligger fem store krydstogtskibe inklusiv vores eget NCL Jade. Med et bliver Kusadasi by invaderet af noget nær 12.000 turister som skal nå at opleve byen på omkring 8 timer. Byen bliver hvert år besøgt af ca. 500.000 turister årligt, som valfarter dertil for de mange lækre strande og de luksuriøse wellness hoteller.

Ephesus – Et imponerende syn!

Ligesom i Athen havde vi bestilt en guidet tur til Ephesus. Ephesus er en ruin by, som dateres tilbage til omkring 600 f.kr og dens placering ved Middelhavet havde stor betydning for handelen i området. Ephesus var i sin storhedstid, med sine 250.000 indbyggere, den næststørste by i Romerriget næst efter Rom, desværre er det kun en lille del af byen som er udgravet, hvorfor man også kun kan få et lille indtryk af hvor imponerede byen må have taget sig ud.

Den tur vi havde bestilt varede kun fire timer hvorfor vi desværre ikke kunne nå at se hele byen. Med to børn er det med at lave kompromiser for at alle får mest muligt ud af turen. Men en ting er sikkert, kommer vi nogen sinde tilbage til området, skal vi se resten.

Da vi havde afsluttet vores tur til Ephesus tog vi tilbage til byen hvor vi gik en tur på havnen, fik en is og gik ellers tilbage til skibet for nyde resten af dagen ved poolen, den obligatoriske eftermiddagslur efterfulgt af afsejlingen med tilhørende drink.

Kusadasi var ikke en by som kunne fange vores opmærksomhed. Men vi kunne sandsynligvis godt finde på at tage et krydstogt dertil en anden gang, for at få set de ting som vi ikke fik set i Ephesus.

1 thought on “Kusadasi, Tyrkiet”

Kan du li' hvad jeg skriver eller har du spørgsmål? Så hører jeg gerne fra dig!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s