Split i Kroatien

Split er en smuk by hvor det nye og moderne møder smuk og gammelt

På den sjette og næstsidste dag på vores krydstogt kom vi til storbyen Split i Kroatien. Split er landets næststørste by og er kendt for at tiltrække unge jet-settere.  Sammen med de moderne butikker og trendy restauranter finder man gamle ruiner som kan dateres tilbage til det fjerde århundrede. Split er virkelig en spændende by som byder på noget for de fleste.

– Nyt og moderne møder smukt og gammelt

Vi havde ikke planlagt nogle ture på vores sidste dag i land, men glædet os til en stille og rolig tur, hvor vi kunne kigge lidt på butikker og se Diocletian Palace som ligger i centrum af den gamle by.

Vi kunne nemt gå op i byen fra havnene hvor Norwegian Jade lagde til, og på ca. 10 min kunne vi gå ind til centrum af byen. Meget hurtigt kommer vi til Diocletian Palace . Et palads som blev bygget af Kejser Diocletian tilbage i det fjerde århundrede. Det betragtes i dag som en af de mest velbevarede ruiner fra romertiden i Middelhavs regionen.

 Byen Split byder på mange oplevelser

Vores dag i split var meget stille og rolig, det var et helt bevidst valg fra vores side, at vi kun skulle kigge på byen. Men det var bestemt ikke fordi at der ikke var noget at opleve i Split, vi kunne have brugt mange timer på det historiske palads, men det var den sidste dag på vores krydstogt, og vi kunne godt mærke at børnene trængte til bare at gå rundt, uden at skulle tage stilling til alt for meget.

Split er helt sikkert et besøg værd!

Byen Split er rigtig hyggelig, og vi vil helt sikkert gerne se mere af den. Det er ikke uænkeligt at vi kunne finde på at tage på ferie i området en anden gang.

I nærheden af Split ligger den stor national park Krka hvor man bla. finder Dalmatiens største vandfald. Andre fra vores skib havde taget en tur til parken, det havde været en flot oplevelse, dog var køreturen derud lidt lang, hvorfor man skal overveje om det er noget man vil bruge sin få timer i land når man er på krydstogt, men er man på ferie i området, var det helt klart at anbefale.

Vandfaldet Krka - Dalmatiens største vandfald. Løber i den smukke nationalpark ikke lang fra Split
Vandfaldet Krka – Dalmatiens største vandfald. Løber i den smukke nationalpark ikke lang fra Split

Da vi vendte tilbage til skibet ventede den obligatoriske middagslur, afsejling med tilhørende drink og selvfølgelig rigtig lækker mad på den Italienske restaurant.

 

 

 

1 thought on “Split i Kroatien”

Kan du li' hvad jeg skriver eller har du spørgsmål? Så hører jeg gerne fra dig!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s