Julemarked i Hamburg

Lidt inspiration til at få julestemningen sat op i gear, læs om vores lille juletur til Hamburg og lidt om julemarkederne og den smukke julebelysning

I dette indlæg kan du læse om vores “voksen tur” til Hamburg. Min mand og jeg var på julemarked i Hamburg for at se de mange julemarkede og få shoppet julegaver.

– Julen er en magisk tid

jeg er nok den herhjemme som er mest ihærdig,  når det kommer til julen. Jeg glæder mig til julen hele året og mest når jeg tager julepynten ned i januar. De søde nisser, julelyset, småkager og ikke mindst den varme gløgg. – What’s not to like?  Hos os handler jul mindst af alt om gaver, det er helheden og nok lidt en undskyldning for at lade være med at tænde for fjernsynet og i stedet finde lim og saks frem og sammen lave grimme nisser og krøllede julestjerner.

Selvfølgelig slutter vores julemåned også i en juleaften hvor vi spiser både and, flæskesteg og risalamande for til sidst at kulminere i en gaveregn. Det er en del af julen, som vi selvfølgelig også glæder os til, men jeg prøver også bare at lære mine børn at julen handler om så mange andre ting også.

Juletur til Hamburg

I sidste weekend tog min mand og jeg på weekendtur til Hamburg, formålet var, at få købt en masse julegaver, og selvfølgelig også at opleve Hamburg i sin julepynt og nogle af de mange julemarkeder som er rundt omkring i byen.

Vi ankom til Hamburg omkring kl. 18 så første opgave var at finde et sted hvor man kunne få en god øl og en ordentlig wienerschnitzel. Der var rigtig mange mennesker i byen, og det var vist et rent held, at vi kunne gå direkte ind fra gaden, og få et bord på den første restaurant vi kom forbi, for mens vi spiste var det mange som gik forgæves.

Julemarkederne og det julepyntede Hamburg

Der er ikke noget som julelys i den mørke tid som kan give humøret et løft, og i Hamburg kan de da også godt finde ud af at pynte op i gaderne. De store gader i centrum af Hamburg var pyntet med sin egen lysdekoration, og man kan ikke lade være med at stoppe op et øjeblik og bare kigge på det fine lys for her er der virkelig tænkt på detaljen.

 

Vi havde godt hørt om alle de mange julemarkeder i Hamburg, nok mest om det største som ligger ved rådhuset. Men jeg må indrømme at vi blev noget overraskede over, hvor mange julemarkeder som er placeret bare inde i centrum a Hamburg. På vores korte gåtur på ca. 15 min ind til rådhuset, kom vi forbi tre julemarkeder.

Julemarked ved Jungfernstieg

Jungfernstieg er Hamburgs luksuriøse shoppinggade, her finder du alle de store designere og luksuriøse varehuse. Og i december måned finder du også et rigtig fint julemarked som byder på rigtig mange boder, med alt lige fra kartoffelpuffer til keramik og strik fra Nepal. Du finder selvfølgelig også masser af boder med glühwein, og det hører sig til når man er på julemarked. – Jeg er nemlig helt pjattet med varm vin med krydderier og et skvæt amaretto. Ligesom resten af Hamburg er julemarkedet ved Jungfernstieg også pyntet med sin helt egen form for dekoration.

Julemarked ved Rådhuset

Julemarkedet ved rådhuset i Hamburg er nok det mest kendte, og det skulle også gerne være det største. og igen var lyset fra alle de mange boder bare betagende.

Juletræet ved rådhusetJulemarked ved rådhuset i Hamburgindgangen til julemarked ved rådhuset

En charmerende lille detalje ved julemarkedet ved rådhuset var denne lille romantiske pavilion som var besat med lys. Den kan måske være lidt svært at se på billederne, men inden i midten hænger en fin mistelen.

Umiddelbart skulle an mene, at hvis man har set et af julemarkederne, har man nok set dem alle. Men jeg syntes nu alligevel, at hvert af de mange markeder havde lidt forskelligt at byde på, måske bar en detalje, men alligevel noget som gjorde det værd at besøge dem alle. I det hele taget, er den hyggelige stemning de glade mennesker, den varme gluhwein og duften af mandler og lækkerier fra de mange boder bare noget som kan sætte gang i julestemningen og gøre en i godt humør. Og efter en lang dag med shoppingde er det dejiligt at få slappet lidt af.

Så hvis ikke du er kommet i julestemning, så er min anbefaling at tage en tur på julemarked.

Kan du li' hvad jeg skriver eller har du spørgsmål? Så hører jeg gerne fra dig!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s