Hvad laver man en hel dag på Krydstogt med Norwegian Cruiseline

En helt vidunderlig ferie med krydstogtskibet Norwegian Jade – Dette indlæg handler om hvad man laver om bord på et krydstogtskib

Jeg lovede i mine tidligere indlæg om vores skønne krydstogt om bord på Krydstogt med Norwegian Jade i MiddelhavetNorwegian Jade, at jeg ville lave et enkeltstående indlæg kun omhandlende dagene til søs, det får du her. – Hvis ikke du har læst mine tidligere indlæg, kan du finde dem ved at tykke på billedet her til højre.

En hel dag om bord på NCL Jade

Vi havde selv gjort os mange overvejelser om hvad man kunne få tiden til at gå med om bord på et krydstogtskib. Det var netop af den grund, at vi valgte et lidt kortere krydstog hvor man kun havde to dage på havet. Vi havde snakket med flere som selv havde været på krydstogt som sagde at man slet ikke kunne nå alt det som man gerne ville på sejldagene, men vi var nu alligevel lidt skeptiske. For vi er en familie hvor der gerne må ske noget det meste af tiden når vi er på ferie.

“Relaxing day at sea”

– Hvad laver man om bord på et krydstogtskib

Når man kigger på sejlplanerne for de enkelte krydstoger, står der hvornår man anløber de enkelte dage, og ved dage hvor man kun skal sejle, står der bare “Relaxing day at sea”.

Beskrivelsen er meget rammende, for hvad vil det egentlig sige at slappe af? Jeg slapper selv helt af når jeg kun laver det som jeg har lyst til. Normalt når jeg er på ferie, betyder det fart over feltet og ture rundt for at sluge nye kulturer og indtryk. Det er i sagens natur ikke muligt at besøge en masse spændende steder når man er om bord på et krydstogtskib, men hvad laver man egentlig om bord?

Aktiviteter

Hver aften når vi kom tilbage til vores kahyt, sad der et lille håndklædedyr på sengen og vi fik dagens krydstogt avis “Freestyle Daily”. I dagens avis kunne man få et godt overblik over hvilke aktiviteter som man kunne deltage i den efterfølgende dag.

Som du nok kan se, så er der et fyldt program til dem som ikke ved hvad de skal finde på sådan en hel dag på havet, der er masser at tage sig til for både børn og voksne.

Poolområdet

Vi havde lidt vores tvivl om hvorvidt vores børn ville kunne få tiden til at gå, men vi vidste der var pool med vandrutsjebaner om bord og vores børn er nogle rigtige vandhunde. Det eneste der var lidt ærgerligt var at vores yngste som på daværende tidspunkt var fem år, var for stor til at være i babypoolen men for lille til selv at kunne bunde i den almindelige pool og lige præcis ikke gammel nok til at måtte køre i vandrutsjebanen uden en voksen så vi måtte selvfølgelig lidt mere på banen og fik da både baddet og kørt i rutsjebane. Vi fik brugt nogle timer ved poolen hver dag, og det var helt sikkert børnenes favoritsted på skibet.

Pool dækket er ikke voldsomt stort, men med fire jacuzzier og et pool område som er delt op med en pool til børn og en til voksne, så fungere det rigtig godt i forhold til at det ikke er alle som gider at høre på andres larmende og sprøjtende børn.

Aktiviteter for børn

Hos Norwegian Cruiseline er der “Splash Academy” som er deres børne- og ungdomsprogram. Her kan børnene komme hele dagen og aftenen indtil kl. 22 og deltage i masser af aktiviteter. Udfordringen for vores børn var, at de jo ikke rigtig taler engelsk. De var der nogle timer nogle få dage, og syntes også at det var sjove aktiviteter, men især vores store pige følte ikke rigtig at hun kunne kommunikere med de andre efter kun et enkelt skoleår med engelsk.

Aktiviteter for hele familien

Nå man bliver træt af at køre i vandrutsjebane er der massere andet at lave på programmet også for hele familien, der er særlige quizshows hvor man kan konkurrere mod andre familier, Nintendo WII open play, bordtennis turneringer, hobbyværksteder og en masse andet sjov for hele familien.

Afslapning

“Relxing day at sea” siger lidt sig selv: At her er lagt op til at man skal slappe af, og det er der rig mulighed for. Rundt omkring på skibet finder man steder hvor man sagtens kan få ro. Man kan gå på dækket helt ud for på skibet hvor der er stillezone. Her man kan nyde vejret, læse en god bog eller tage en lur. I skibets bibliotek kan man låne bøger og få ro til at læse.

Hvis man vil helt ned i gear, kan man købe sig adgang til spaen. Det kostede 90 $ for ubegrænset adgang til skibets spaafdeling. Vi havde ikke købt adgang til spaen, da vi var af sted som familie og derfor ikke regnede med at vi ville få det brugt. Men jeg er slet ikke i tvivl om at det var lækkert, og vi havde nok også til valgt det hvis vi ikke havde haft børn med.

Ud over selve spaen, var det også muligt at købe sig til alverdens lækre behandlinger, alt lige fra massage til botox. Jeg fik selv en afslappende massage, som fik løsnet op for nogle spændinger jeg havde i nakken. Hver aften sammen med “Freestyle Daily” kom der også et godt tilbud på en spabehandling.

Billedet er lånt fra NCL.eu
Billedet er lånt fra NCL.eu
Behandlinger og priser i Mandara Spa
Behandlinger og priser i Mandara Spa

 

 Træning

Har du et behov for at holde dig i form på ferien så er der rig mulighed for det på et krydstogt. Fitnesscentret om bord har alle de maskiner som man normalt finder i et velassorteret fitnesscenter. Man kan booke en personlig træner eller deltage på en af de mange hold såsom, Body Sculpt Boot Camp, Pilates eller Dance Fitness. Nogle hold koster et ekstra tillæg men hold som Morning eller evening stretch kan man frit deltage på, dog er tilmelding påkrævet.

Har man behov for at løbe, er der et løbespor på deck 13, som er forbeholdt løbere og powerjoggere. Ydermere er der en multisportsbane, hvor man kan spille fodbold, tennis eller baskeball. Uanset om man ønsker at træne i sin ferie eller ej, så er der ikke nogen rigtig god undskylding for at lade være.

Selvom vi er en aktiv familie hvor træning er en helt naturlig del af vores hverdag, så valgte vi nu alligevel at holde ferie fra vores træning. Så ingen løftede pegefingre herfra.

Stardust Theater

Kender du andre som har været på krydstogt, så har du sikkert hørt om de mange shows som er om bord. Ethvert krydstogtskib har efterhånden et teater. På Norwegian Jade var der Stardust Theater som kunne rumme ca. halvdelen af krydstogtgæsterne.

To gange hver aften blev dagens hoved forestilling vist. Den kører to gange så man selv har mulighed for at tilpasse det i forhold til spisning osv. I løbet af dagen var der forskellige andre aktviteter såsom trylleshow eller foredrag om eksepeltvis “vine i Kroatien” eller særlige oplevelser i en kommende anløbshavn.

Vi så de fleste af aftenens shows og man kan sagtens tage børn med ind og se dem, vores den mindste på 5 år var meget underholdt og sad helt ude på kanten af stolen under det store “Elememts” show, som var Norwegians store hovedforestilling

Uden mad og drikke, duer helten ikke!

Noget af det som gør vores ferier gode er maden. Det er super vigtig at vi får nogle lækre veltilberedte måltider. Når du booker et krydstogt, vil der altid være mad og drikkevarer til måltiderne inkluderet i prisen. Et krydstogt vil altid være all inclusive, hvorfor jeg også vil sige, at på et krydstog, får du virkelig “value for money” der er 14 restauranter at vælge imellem på Norwegian Jade, hvor af de 8 er “complimentary” altså inkluderet i krydstogtprisen.

De øvrige 6 restauranter er special restauranter, som koster et ekstra tillæg at spise på. Maden på hoved restauranterne har en høj standart og betjeningen er i top, og man kan sagtens leve rigtig godt af den mad som bliver serveret på de restauranter som er inkluderet i prisen.

Restauranterne er et helt kapitel for sig, hvorfor jeg har lavet et mere dybdegående indlæg kun om mad og drikke om bord. Men bare rolig, når man er på krydstogt går man ikke sulten i seng, hvis man gør, så er man helt sikkert selv ude om det.

Læs også: Maden om bord på et krydstogtskib

Barer og natklubber

Der findes intet mindre end 11 barer om bord Norwegian Jade, så du kan være sikker på, at hvor end du befinder dig på skibet, så kan du altid nemt få dig en drink eller en sodavand.

Der mangler bestemt ikke barer og tilbud om kolde drinks om bord, vi gik dog ikke så meget på bar, da vi havde børn med og vi syntes at det var upassende at tage dem med på Martini- eller whisky bar men barerne ved poolen eller Aloha Bar ved receptionen, hvor der ofte var livemusik, var der en hyggelig stemning og her sad mange også bare og fik en kop kaffe eller sodavand.

Aloha Bar hvor der ofte er live musik
Aloha Bar hvor der ofte er live musik

Der var masser af tilbud for voksne som ikke egner sig til at medbringe børn såsom Medusa lounge & Nightclub, Spinaker Lounge, Martini-, champagne-, Whiskey- eller Sake Bar.

Ud over barerne, kan man selvfølgelig også købe drinks i skibets Casino hvor man også kan få sin spillelyst styret.

Drikkevarer er ikke “al Inclusive” på et krydstogt

Drikkevarer til måltiderne samt, vand, saftevand og kaffe/te som står på buffet restauranterne kan man frit tage for sig og er inkluderet i opholdet om bord. Ønsker man derimod sodavand, alkoholiske drikke eller specialkaffe koster det ekstra.

Det bedste ved vores sejldage

Det er virkelig svært at sige hvad det bedste ved vores krydstog var, der skal slet ikke herske nogen tvivl om, at helheden i selve krydstogtet med de spændende havne og alle de mange muligheder om bord, er det som har gjort vores ferie helt uforglemmelig.

Vores børn elsker helt sikkert poolen, det var ikke lige mors og fars favorit, til gengæld nød vi den rolige time som vi havde på vores private balkon med en kølig eftermiddagsdrink mens børnene sov til middag efter netop at have brugt en masse energi ved poolen.

Maden bliver sjovt nok altid omdrejningspunktet for vores ferier, og har vi fået god mad, skal der meget til at ødelægge resten ferie, og denne ferie er nok første gang at vi oplever at få så meget god mad syv dage i træk til både morgen, middag og aften!

Vores bedste ferie nogen sinde

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi havde et helt fantastisk krydstogt med Norwegian Jade, men om det ligefrem har været vores bedste ferie, kan jeg faktisk ikke svare på, men den er helt sikkert i top fem.

Vi havde rigtig mange forventninger til krydstogtet, en rejser i den prisklasse som et krydstogt koster, skal virkelig give nogle gode oplevelser. Vores forventninger blev indfriet og mere til, vi havde en fantastisk ferie sammen med vores børn, og det er bestemt ikke sidste gang at vi holder ferie på denne måde.

Læs også de øvrige indlæg i min krydstogtguide

De bedste hilsner

/Stine
Mange Hilsner

Stine

Markedsfør din side
Er der noget i dette indlæg som har skabt flere spørgsmål, eller er der noget som du gerne vil høre mere om, så skriv endelig til mig, for der er helt sikkert noget som ikke er kommet med i dette indlæg.

1 thought on “Hvad laver man en hel dag på Krydstogt med Norwegian Cruiseline”

Kan du li' hvad jeg skriver eller har du spørgsmål? Så hører jeg gerne fra dig!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s