Krydstogt guide – Planlægning

Ta’ dig god tid til at planlægge dit krydstogt, og vælg kun det bedste til dig og din familie, jeg kommer med gode råd til hvordan du planlægge det perfekte krydstogt.

Planlæg dit næste krydstogt

-Uendeligt mange muligheder

Hvordan vælger jeg det helt rigtige krydstogt? Hvilket rederi skal jeg vælge, hvilket skib og hvor i verden skal jeg tage hen?

Der er vanvittigt mange muligheder hvis man først beslutter sig for at tage på krydstogt, hvorfor det virkelig kan være svært at finde ud af hvilket rederi og ikke mindst hvilket skib som passer til en selv, for ikke at snakke om destinationen – for uanset hvilket hav eller ø du drømmer om, så er der sikkert et krydstogtskib som kan ta’ dig dertil.

Jeg kan ikke give dig en facitliste til hvordan du vælger det som passer til dig og din familie, men jeg har nogle bud på hvilke overvejelse som du bør gøre dig for at kunne sammensætte en rigtig dejlig ferie for hele familien. I dette indlæg vil jeg prøve at komme omkring alle de elementer som jeg ville tage med hvis vi skulle på krydstogt igen – hvilket vi helt sikkert skal!

Hvad har du lyst til?

Det er bestemt ikke billigt at tage på krydstogt, alt efter hvor du skal hen og hvilken type kahyt du ønsker, kommer et krydstogt på 7 dage nemt til at koste 5.000 kr. pr. person, til det skal der måske lægges flybilletter og ekstra udgifter til turene i havn.

Når man skal bruge så mange penge på en ferie, er det vigtigt, at man gør op med sig selv hvad det er man gerne vil, en ferie i den prisklasse, skal efter min mening være det man helst vil og bestemt ikke det næstbedste, vi ville hellere selv spare et år ekstra end at vælge en mindre kahytstype eller et andet område end det vi drømmer om.

Planlæg dit krydstogt

For os er kodeordet planlægning, vi bruger altid god tid på at planlægge vores ferie uanset hvor vi skal hen. Vi undersøger altid meget nøje hvad de enkelte destinationer har at byde på, vi skal være sikre på at vi ikke går glip af noget.

Start i god tid

Giv dig selv lov til at glæde dig til dit kommende krydstogt og brug god tid på at finde lige det som du og din familie helst vil. Vi bestilte et hav af krydstogt kataloger og tilmeldte os alle de nyhedsbreve vi kunne komme i nærheden af, både hos rederierne og hos de enkelte rejsebureauer. På den måde kunne vi nemt overskue hvilke krydstogtrederier som havde de bedste kampagner på de områder som vi gerne ville besøge.

Giv dig god tid til at undersøge hvad d enkelte rederier kan tilbyde dig - Der er forskel på dem
Giv dig god tid til at undersøge hvad d enkelte rederier kan tilbyde dig – Der er forskel på dem

Rejsebureau eller planlæg selv?

En del af den planlægning er også at undersøge markedet for hvor vi får ferien til den bedste pris og det kan man også sagtens gøre når man skal på krydstogt, udover at man ofte kan bestille sit krydstogt direkte hos rederierne, er der også flere rejseselskaber som også udbyder krydstogter, fordelen ved at booke gennem et rejseselskab er at de ofte har rigtig gode flypriser som du kan bestille sammen med dit krydstogt.

Vi ville til hver en tid altid booke vores flybilletter samme sted som vi bestiller vores krydstogt, af flere årsager, for det første, vil din ferie være omfattet af pakkerejseloven hvilket gør at du er væsentligt bedre stillet hvis der sker forsinkelser eller aflysninger på din ferie. For det andet, hvis dit fly er forsinket kan rejsebureauet sørge for at give krydstogtskibet besked på enten at vente med afsejling eller hvis det ikke er muligt, vil rejsebureauet sørge for at du kommer frem til næste anløbshavn – Det kan blive en rigtig dyr og meget besværlig opgave, hvis man selv skal til at arrangere hvordan man kommer eksempelvis fra Miami til en af de Vest Indiske Øer i Caribien, og din ret til erstatning i disse situationer vil være noget nært ikke eksisterende.

Min anbefaling er at forespørge hos alle de rejsebureauer som udbyder det krydstogt som du gerne vil på og også snakke med krydstogtrederiet selv. Sørg for at få svar på alle dine spørgsmål vedrørende rejsen. Vi valgte ikke selv det rejsebureau som var billigst, men dem som svarede mest præcist på alle vores spørgsmål omkring fly, skib, priser osv. samt hvilke flyvinger de kunne tilbyde, når man rejser med børn er det rart ikke at skulle flyve midt om natten og med alt for mange flyskift, hvorfor flyprisen ikke var altafgørende for os.

Vigtige ting som du bør få afklaret inden du vælger hvor du bestiller dit krydstogt

  • Er drikkepenge inkluderet i prisen?
  • Er der ekstraudgifter, skatter og afgifter som ikke er inkluderet?
  • Hvor meget bagage kan jeg medbringe på flyet?
  • Hvad hjælper de enkelte rejsebureauer med hvis der sker forsinkelser?
  • Hvilken kahytstype er inkluderet i tilbuddet og hvor er den placeret på skibet?

Rejseforedrag

Flere rejsebureauer arrangere rejseforedrag og skibsbesøg som du kan melde dig til. Vi tog selv til et rejseforedrag hos Profilrejser i København, det var specielt tilpasset “first time cruisers” og vi fik rigtig meget god information om de enkelte rederier, gode råd omkring planlægningen og hjælp til hvilke destinationer man skulle vælge. Du kan skrive dig op til Profilrejsers nyhedsbrev og få information om hvornår de afholder det næste foredrag, hvis ikke du vil modtage deres nyhedsbrev, kan du følge med på denne side, her vil aktuelle rejsefordrag blive slået op.

Skibsbesøg

Skibsbesøgene er en god måde at finde ud af om man vil kunne finde sig til rette på et krydstogtskib, de fleste rederier gæster København om sommeren, hvor det vil være muligt at komme en tur om bord. Vi var selv med MyCruise på skibsbesøg på søsterskibet til det vi selv sejlede med på vores krydstogt. Det kostede kr. 200 for fire timer om bord, vi fik en rundvisning på skibet og afsluttede med at spise en fire retters menu i skibets hoved restaurant. Vi fik et rigtig godt indtryk af hvad der ventede os når vi selv skulle af sted.

Jeg vil anbefale dig at holde godt øje med hvornår rejsebureauerne har skibsbesøg klar, det er meget populært, og der er rift om pladserne. Du kan holde øje med kommende skibsbesøg på MyCruises hjemmeside.

Jeg vil i mine kommende indlæg i min krydstogtguide komme mere ind på hvordan du kommer frem til hvad der passer til jer. Mit næste indlæg kommer til at handle om hvilke destinationer du kan Cruise til.

Men lige for nu, håber jeg at du selv er kommet lidt nærmere de ting som kan være vigtige at overveje inden du booker et krydstogt.

De bedste hilsner

/Stine

Markedsfør din side

Kan du li' hvad jeg skriver eller har du spørgsmål? Så hører jeg gerne fra dig!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s