Krydstogt guide – Destinationer

Har du store drømme om at opleve verden? Jeg giver dig her en guide til alle de mange destinationer man kan opleve på et krydstogt.

Hvad har du lyst til?

Som jeg nævnte i mit første indlæg omkring planlægningen forud for et krydstogt så vil jeg altid anbefale at du gør op med dig selv hvad du og din familie har lyst til. Et krydstogt koster rigtig mange penge, og skal man alligevel ud i at spare op over en længere periode, er alle bedst tjent med at vente et halvt år med at komme af sted og så komme til drømmedestinationen, fremfor kun det næstbedste.

Hvor vil du gerne hen?

Start med at overveje hvor du gerne vil hen, er du til sol og varme i Caribien, kunst og historie i Middelhavet eller drømmer du om de betagende Norske fjorde, der er krydstogtdestinationer til de fleste afkroge af verden så der er ingen grund til at begrænse sig.

Der er ikke stor forskel på hvor de enkelte krydstogtrederier sejler, så uanset hvor du gerne vil hen, så er der rigtig mange skibe at vælge imellem. Men vær alligevel opmærksom på hvilke sejlruter de har, især størrelsen på skibene har stor betydning for hvilke havne og øer de kan gå ind til. Hvis du gerne vil have mere intime oplevelser på en mindre ø i eksempelvis Carribien skal du overveje de mindre krydstogtskibe. Mange af de rigtig populære krydstogt byer og øer såsom Athen i Grækenland eller St. Thomas i Caribien kan der sagtens gå fem-seks krydstogtskibe ind om dagen, det betyder jo at hvis hvert krydstogtskib har 2.500 – 5.000 passager så er det rigtig mange mennesker som skal ud og opleve byen/øen på relativt få timer.

Carribien og Middelhavet

Carribien og Middelhavet er nok de mest besøgte områder for krydstogtskibe, og mange af rederierne har op til flere af deres skibe som sejler der og i Carribien sejler de året rundt.

Eksempler på sejlruter i Carribien

Der er rigtig mange kombinationsmuligheder når du vælger et krydstogt i Carribien, jeg vil derfor råde dig til at undersøge hvilke øer som kunne være mest spændende for dig og din familie. Personligt ville jeg selv vælge et krydstogt som også sejler til Mexico hvorimod min mand helst vil til de Vest Indiske Øer. Den kombination er svær at finde, men heldigvis er der flere rederirer, som har det de kalder “combinable Cruises” altså hvor du tager på to krydstogter lige efter hinanden men bliver på det sammen skib. Det er selvfølgeligt også dobbelt så dyrt, så man skal selvfølgelig overveje om det er pengene værd, eller om man kan indgå et godt kompromis.

 

combinable cruises Caribbean

Rederiernes private øer

Vil du helst på krydstogt i Carribien og opleve de bløde hvide strande, ville jeg skele til de rederier som har deres egne øer, her gør de gerne et eller to stop alt efter hvor længe krydstogtet varer, her er der masser af aktiviteter og man kan bruge hele dagen på stranden eller til afslapning.

Sådan er de enkelte rederiers private øer placeret i forhold til hindanden
Sådan er de enkelte rederiers private øer placeret i forhold til hindanden

Der kan være stor forskel på de enkelte rederiers udbud af krydstogter i Carribien og Middelhavet, og de enkelte rederier tilbyder forskellige kombinationer.

Gode overvejelser før du tager på krydstogt i Carribien

De Caribiske krydstogter afsejler ofte fra Miami, Fort Laurderdale, New Orleans og New York det er derfor en rigtig lang tur man skal ud på før man kommer frem til sit krydstogt og jo længere turen er, jo større er chancen også for at der kan ske lidt uforudsete ting undervejs. Min anbefaling er at du altid tager minimum en overnatning inden dit krydstog, hvis der skulle være sket en fejl med din baggage eller flyet er forsinket, så er det meget rart at have et lille døgns tid at løbe på inden afsejling.

Overvej også om der skulle være noget i området som du godt kunne tænke dig at se og gør lidt mere ud af ferien nu hvor i er rejst så lang. De nævnte afrejsebyer er i forvejen rigtig spændende og har rigtig meget at byde på.

Eksempler på sejlruter i Middelhavet

Middelhavet er også en af de regioner hvor der sejler rigtig mange krydstogter, og enkelte rederier sejler her hele året. For os som bor i Europa er det også et rigtig godt sted at starte hvis man er ny på krydstogt, der er ikke så langt til afrejsehavnene så man kan godt nøjes med at tage en uges ferie, fremfor hvis man skal flyve hele vejen til USA.

Også i Middelhavet er der god mulighed for at kombinere flere krydstogter.

Kombiner to spændende krydstogter hvor du både kommer til det Vestlige og det Østlige Middelhav
Kombiner to spændende krydstogter hvor du både kommer til det Vestlige og det Østlige Middelhav

 

Vil du bde opleve de spændende historiske byer i Middelhavet og de Kanariske øer er det muligt ved at kombinere to krydstogter
Vil du bde opleve de spændende historiske byer i Middelhavet og de Kanariske øer er det muligt ved at kombinere to krydstogter

Krydstogter fra København

Det er både nemt og bekvemt at vælge et krydstogt fra København, og i løbet af de senere år, er der også kommet flere krydstogtskibe hertil, krydstogter fra København sejler kun om sommeren og sejler primært i Østersøen og langs Norges kyst.

Personligt ligger et krydstogt langs med Norges kyst og hele vejen til Nordkap i top fem over drømmerejser.

Hvad med at starte en ferie i Barcelona eller Italien ved at tage et krydstogt fra København og spare den ene flybillet.

Hvis ikke du kan finde lige det krydstogt som passer jeres datoer og destinationer fra København, kan jeg også anbefale at du skeler lidt til de Tyske havnebyer Hamburg og Kiel, det er store krydstogt havne, og det kan være at du kan finde et krydstogt som passer bedre til jeres ønsker og der er ikke så langt at køre dertil.

Transatlantiske krydstogter

Drømmer du om at krydse Atlanterhavet og elsker du bare de afslappende dage om bord, så vil de transatlantiske krydstogter helt sikkert være noget for dig.

De transatlantiske krydstogter besøger ikke så mange byer, hvorfor de også tit er lidt billigere end de øvrige krydstogter. Kunne du tænke dig at vide lidt mere om transatlantisk krydstogt, kan jeg anbefale den tyske blog Never seen before hvor bloggeren Anja fortæller om sin oplevelse da hun krydsede Atlanterhavet på Norwegian Cruiselines nyeste skib Norwegian Escape.

 Uendeligt mange muligheder

Der er selvfølgelig masser af andre destinationer end dem jeg har nævnt her, det som jeg rigtig gerne vil frem med er, at hvis du en dag selv vælger at tage på krydstogt, så tænk ud af boksen og spørg dig frem hos de forskellige rederier og rejsebureauer, jeg er overbevist om at du kan finde det som passer til dig.

Jeg tænker lidt på et krydstogt som en slags Road trip hvor man rejser fra sted til sted og oplever en masse spændende byer og destinationer. Forskellen er bare, at på et krydstogt skal du kun pakke din kuffert ud en gang, du bor på det samme hotelværelse på hele din ferie og du slipper for de lange kørestrækninger. Når du bevæger dig fra A-B kan du slappe af ved poolen, nyde din mad i restauranten eller gå i teatret og blive underholdt.

Jorden rundt på 120 dage

Vi drømmer selv om at se rigtig mange steder af verdens afkroge, og en måde at opleve det på er ved at tage en jordomsejling, vi ved jo godt at en enkelt eller to dage på de forskellige destinationer ikke giver os tid til fordybelse, men det giver nu alligevel en mulighed for at opleve en masse steder af verden og måske også steder som man ikke selv ville planlægge at holde en hel uges eller fjorten dages ferie. Man kan jo også i den forbindelse gøre op med sig selv, om det er et sted som man godt kunne tænke sig at planlægge en længere tur til efterfølgende.

Jeg håber at dette indlæg har åbnet lidt op for hvor mange muligheder der er ved at tage på krydstogt. Verden åbner sig virkelig for en, mulighederne er nærmest uendelige og man er ikke kun låst fast til en destination.

Jeg vil også lige afslutningsvis minde om at jeg jo kun har nævnt de krydstogter som sejler på de store have, du kan jo også vælge at tage på flodkrydstogt på Donau, Mississippi eller floden Kwai.

De bedste hilsner

/Stine

Markedsfør din side

Kan du li' hvad jeg skriver eller har du spørgsmål? Så hører jeg gerne fra dig!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s