Lån dine rejsebøger på biblioteket

Du behøver ikke at købe nye rejsebøger hver gang du skal rejse til et nyt land eller storby. I dette indlæg tipper jeg lidt om hvorfor biblioteket er et fantastisk sted at finde inspiration til din næste ferie!

Man kan købe sig fattig i rejsebøger - Lån dem i stedet på biblioteket

Mangler du viden og inspiration til din næste ferie eller bare noget info til at have med på ferien? Så er det rigtig nemt at købe en rejsebog, og politikens kender vi jo alle sammen. Vi har selv en del stående i bogreolen og jeg kunne købe mig fattig i alle de spændende “Turen går til” destinationer som findes. Men det er slet ikke nødvendigt at købe dem.

Biblioteket bugner af bøger!

Siden vi har fået børn er vi begyndt at bruge biblioteket rigtig meget og eftersom vores store pige på 10 år læse en bog om ugen er vi bare nød til at komme afsted for at få fyldt op. Det var også i forbindelse med at jeg alligevel skulle på biblioteket med hende at jeg kom til at tænke på at man da selvfølgelig kan låne sine rejsebøger der. Vi skulle til Berlin det år og hvor var det bare lækkert at man nemt og helt gratis bare kan gå på biblioteket og finde fem til seks forskellige rejsebøger om Berlin.

Forskellige bøger – forskellige guides

Du kender sikkert “Turen går til” fra Politikens forlag, det er rigtig gode rejsebøger, som indeholder masser af information som er rigtig godt at have lige ved hånden når man er på farten. Men der er bare så mange flere og rigtig spændende rejsebøger når du først kommer hen til rejsebogs-hylden på biblioteket. Jeg er især blevet rigtig glad for “Politikens Visuelle Guider” som ikke bare indeholder information om byen, men fortæller også mere indgående om de enkelte monumenter og områder i byen. Ofte har den visuelle guide også forskellig turforslag med ruter du kan gå for at opleve særlige seværdigheder, en rigtig god ting når man som os bare vil opleve så meget som muligt af byen og helst på egen hånd.”Politikens Kort og godt om” er en lille handy bog med kort over de enkelte bydele i den givne by, hvor de større seværdigheder er beskrevet lidt kortere og tegnet ind på kortet.

Gå på opdagelse i bøgerne

Lån alle de bøger som du har lyst til på biblioteket og forbered dig godt på din næste ferie

Der findes mange andre rigtig gode rejsebøger end lige dem du finder fra Politikken og Lonely Planet som helt sikkert er gode bøger. På biblioteket finder du masser af rejsebeskrivelse, guider og anden litteratur som kan være langt mere beskrivende og kommer måske med mere af den information som du lige præcis leder efter. Jeg låner altid dem alle sammen (næsten) går dem igennem derhjemme og beholder to til tre stykker som indeholder de informationer som jeg har brug for.

Bøger om særlige emner

Har du helt særlige ønsker til rejsebøger kan du måske også finde dem på biblioteket. Jeg var så heldig at finde en bog som omhandler det antikke Rom.

Vi tager selv fire dage til Rom her i påsken og vi skal selvfølgelig se Forum Romanum. Vi har fået at vide fra flere som har været der, at det kan være rigtig svært at finde ud af hvad det er man ser på og derfor er lidt lost uden en guide til at fortælle en om det. Den her guide til antikkens Rom har et helt særligt kapitel som kun omhandler Forum Romanum og går særligt i dybden med de enkelte bygninger og monumenter, helt perfekt til os.

Jeg håber at dette indlæg har fået åbnet lidt op for hvor nemt det er at finde inspiration helt gratis på biblioteket. Man kan selvfølgelig altid gå på internettet og læse spændende rejseblogs, men nogen gange er det bare rigtig rart at også at kunne gå “ofline”.

Følg vores tur til Rom på Instagram

Som jeg nævnte har jeg valgt at tage min mand med til Rom i Påsken. Det bliver rigtig dejligt at komme lidt væk og jeg skal selvfølgelig nok lave nogle spændende indlæg til jer når vi kommer hjem.

Vil du følge med i vores tur. kan du følge @eventyrrejser på Instagram.

Rigtig god påske

/Stine


Markedsfør din side

Kan du li' hvad jeg skriver eller har du spørgsmål? Så hører jeg gerne fra dig!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s