Forårsdage i Rom

Rom er en helt vidunderlig by som har så meget at byde på, at man nok aldrig bliver færdig med at udforske den. Vi er selv lige kommet hjem efter fire rigtig skønne dage i den Italienske hovedstad.

De mange helligedage som kommer her i foråret er den perfekte undskyldning til at komme lidt væk og nyde det varme forår i syd Europa. Vi er netop kommet hjem efter fire skønne dage i Rom hvor temperaturen kom op omkring de ca. 20 grader og de smukke frugttræer står i fuldt flor.

Fire dage i Rom er virkelig ikke meget og jeg tror faktisk at uanset hvor mange dage man har der, så bliver man aldrig rigtig færdig med at udforske byen med de syv høje.

Ankomst til Rom

Udsigten over Alperne
Udsigten over Alperne

Efter en rigtig god flyvetur med helt fantastisk skyfri udsigt over Alperne,ankom vi nemt med Leonardo Ekspressen og videre med metroen til Colossuem hvor vi skulle gå ca. 200 meterhvor vi checkede ind på vores hotel Prisca Relais. Hotellet lå lidt tilbagtrukket og meget diskret, måske også derfor vi kunne bo der til en rimelig fornuftig pris.

Vi havde booket koncertbilletter til om aftenen, så de første par timer skulle vi bare bruge på at falde lidt til ro og spise noget aftens mad.

En hurtig pizza og en oplevelse rigere

Vi spiste på en meget særpræget restaurant som lå lidt tilbagetrukket fra de meget turistede gader, det var bestemt ikke særlig dyrt og vores førte tanke da vi havde fået vores bord var om vi skulle gå igen, der var temmelig beskidt og i det ene hjørne stod der fade og bradepander med madrester, men vi valgte alligevel at blive, vi kunne jo bare bestille en pizza, efter den havde været inde i en 300 grader varm stenovn skulle det jo nok gå, vi var sultne.

Vi er da bestemt også gået derfra en oplevelse rigere, kvinden der serverede havde en helt særlig karisma som bare gjorde at man følte sig velkommen, “pizzamanden” stod så man kunne se ham i restauranten og snakkede med kunderne tog selfies og pludselig blev der ryddet et bord i restauranten og ind kom en kødhakker og to store kasser med mozzarella, nu skulle der rives ost – midt i restauranten, ikke noget vi normalt ser i Danmark.

Det var et sted som på en eller anden måde havde en masse hjerterum samtidig med at det var ganske kaotisk og måske også temmelig Italiensk. Restauranten var meget velbesøgt og når folk gik derfra bestilte de bord til dagen efter, vi kunne heller ikke klage over vores pizza råvarerne var friske og det smagte rigtig godt.

Rom efter mørkets frembrud

Da vi havde spist vores pizza og klædt om til lidt pænere tøj gik vi fra hotellet til Piazza Navona hvor vi skulle til koncert. Turen tog ikke mere end 15 minutter hvis man gik rask til, men på vores tur kom vi både forbi Colosseum, Forum Romanum, Fori Impriali og Vittorio Emmanuele monumentet hvorfor vi nok brugte en times tid på bare at beundre de flotte ruiner badet i lys og den lune forårsaften.

Italiensk kultur

Jeg har længe godt kunne tænke mig at se en rigtig operette, men min mand har indtil nu været ret svær at overtale. Men når man nu gerne vil se opera, så må det da være det helt rigtige sted at se det første gang i Italien. Så som en lille test besluttede os for at bestille billetter til en forestilling som indeholdte andet end kun lige opera. Vi fandt en forestilling som kombinerede de mest populære opera sange med andre kendte Italienske sange, så det var lidt lettere spiseligt for nybegyndere.

Forestillingen foregik i udgravningen under Piazza Navona hvor man har fundet et gammelt stadion som blev bygget i det første århundrede af kejser Domitian. Det var det første stadium opført i mursten og kunne rumme ca. 60.000 tilskuer. De nuværende huse på Piazza Navona som er et torv i centrum af Rom er bygget med tilskuerpladserne som fundament, hvorfor torvet i dag har den oprindelige form af Stadio Di Domiziano.

Domitians Stadion som det har set ud i 1 st. århundrede og som Piazza Navona ser ud i dag
Domitians Stadion som det har set ud i 1 st. århundrede og som Piazza Navona ser ud i dag

Det var en ret speciel oplevelse at sidde midt i den arkæologiske udgravning samtidig med at man var til koncert. Det er helt sikkert noget jeg vil anbefale, hvis du ønsker en anderledes oplevelse af Italiensk kultur. Jeg har valgt at jeg vil fortælle lidt mere om både forestillingen og den arkæologiske udgravning i et separat indlæg.

Fire dage i Rom kan ikke koges ind til et enkelt indlæg

De efterfølgende tre dage fik vi bare nydt den Italienske hovedstad og gået små 20 km. i døgnet, marts måned er en rigtig god tid at tage til Rom det er ikke alt for varmt, når man som os koger bare temperaturen rammer 22 grader, det gør det også bare mere behageligt at gå rundt når man ikke kamp sveder. De 22 grader var lige til pas og man kunne sagten have en sommer kjole eller en top på, om aftenen var en let trøje nok.

Jeg vil fortælle meget mere om hvad vi oplevede og hvad jeg har gjort mig af erfaringer med Rom, i mere specifikke indlæg, det her vil simpelt hen blive for langt ellers. Helt kort, så er Rom bare virkelig en skøn by, med dejlige mennesker og helt fantastisk mad, det kan slet ikke koges ned på et enkelt indlæg.

/Stine


Markedsfør din side

1 thought on “Forårsdage i Rom”

Kan du li' hvad jeg skriver eller har du spørgsmål? Så hører jeg gerne fra dig!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s