Forum Romanum

Hvis du ligesom jeg er helt betaget af historie og især Europas oldtid, så er Forum Romanum helt sikkert et besøg værd.

Hvis du er lige så betaget af historie som jeg er, så er Forum Romanum i Rom virkelig et besøg værd. Forum Romanum var i oldtiden centrum for al handel i Rom. Går man en tur på Forum Romanum vil man kunne følge Roms udvikling fra de første huse blev bygget år 500 f.kr. og frem til år ca. 600 e.kr. hvor Focas-søjlen som blev det sidste monument som blev opført på Forum Romanum.

En kæmpe mængde gamle murbrokker

Forum Romanum er desværre ikke meget andet end en bunke gamle sten som engang har været storslåede bygningsværker.De mange konger og ikke mindst den kristne kirke har været rigtig hård ved de gamle templer, paladser og monumenter. De ribbede rent ud sagt de gamle templer for at genbruge sten og søjler til at bygge storslåede kongepaladser og nye kirker. Det betyder at vi i dag kun kan se ganske lidt af det som en gang har stået på Forum Romanum. Men det ændrer bare ikke på at Forum Romanum er ganske imponerende og virkelig spændende hvis man interesserer sig for oldtiden.

Det er storslået at gå rundt blandt de gamle monumenter, der er ingen tvivl om at man har bygget stort for at imponere de almindelige mennesker, og i dag står man stadig og undrer sig over hvordan man har kunne bygge og konstruere denne type bygningsværker for så mange år siden.

Vestatemplet for arnens gudinde har været det vigtigste tempelt på Forum Romanum og vestalinderne som havde til opgave at passe den hellige ild havde stor prestige i samfundet. Vestalinderne var udvalgt blandt de fineste familier i Rom og skulle leve i cølibat. I Vestalindernes hus blev der opført statuer af præstinderne, men kom de i uføre blev inskriptionen fjernet fra piedistalen.

Gode råd til dit besøg på Forum Romanum

  • Giv dig god tid til at gå rundt på Forum Romanum. Der er så imponerende mange ting at kigge på og hvis det er noget af det som interesserer dig, vil du fortryde det hvis du haster igennem. Billetten til Forum Romanum giver også adgang til Palatiner Højen som tager mindst lige så lang tid som Forum Romanum
  • Du kan finde mange forskellig bøger som ikke kun indeholder guides, men som også giver mere uddybende informationer om de enkelte destinationerLån en bog om Forum Romanum eller læs om det på nettet før du tager afsted.Vi havde været på biblioteket og låne bøger, især en “Melonis Guide til Antikkens Rom” var rigtig god at have med på Forum, den havde gode detaljerede beskrivelser om de enkelte monumenter og bygninger. Du kan selvfølgelig læse de skilte som står ved mange af monumenterne, men de er ikke alle særligt fyldestgørende og flere steder var er ingen skilte.
  • Tag en madpakke og vand med. Det er kun meget begrænset hvad man kan købe af mad og drikke på Forum Romanum og hvis du som os kan bruge fem timer på at kigge på ruiner, så kan dagen godt blive lang uden noget til at vedligeholde blodsukkeret. Vi havde derfor været forbi en lille sandwichbar som havde en masse lækre Italiensk specialiteter hvor vi fik lavet nogle gode sandwich. Der er flere kildeudspring på Forum Romanum så hvis du sørger for at have en vandflaske, kan du nemt fylde op undervejs.

Er Forum Romanum et “must see”?

Jeg er ikke pjattet med udtrykket “et must see” det er så forskelligt fra person til person hvad der er vigtigt ved en destination. For mig er det et “must see” men kun fordi at jeg helt oprigtigt er meget interesseret i historie. Men uden tvivl, Forum Romanum er en imponerende samling af helt fantastisk oldtidsminder, som jeg da helt oprigtigt vil anbefale.

Mange Hilsner

Stine

Markedsfør din side

Kan du li' hvad jeg skriver eller har du spørgsmål? Så hører jeg gerne fra dig!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s