Krydstogtguide – Vælg den rigtige kahyt

Det er ikke ligegyldigt hvilken kahyt du vælger når du bestiller et krydstogt. I denne guide giver jeg dig gode råd til hvordan du vælger og ikke mindst hvor det kan betale sig at spare og bruge pengene på noget andet om bord.

Har du besluttet dig for at skulle på krydstogt og lagt mærke til prisforskellen mellem de forskellige kahyttyper? Jeg vil her give mit bud på hvad der er værd at betale ekstra for og hvad du skal være opmærksom på når du vælge din kahyt.

Studios

Vi har hørt det alle sammen, det er bare dyrere at rejse alene, skal man booke et værelse på et hotel koster det ofte 50% mere for en person end hvis man var to, sådan har det også været med krydstogter. Men flere krydstogtselskaber er begyndt at tilbyde små studios til “single travelers” de er meget små men der er hvad man skal bruge, en seng og eget bad. Ikke nok med det, så har enlige også på mange skibe adgang til særlige aktiviteter. Da vi var afsted på NCL Jade mødetes “solo travelers” hen på aftenen, nogen spiste sammen og andre festede.

De billeder jeg har vedhæftet her er alle fra Norwegian Cruiseline, men mange andre rederier har også studio kahytter, jeg har fundet en god artikel fra Cruise Critics hvor de har listet de 10 bedste krydstogskibe for “solo travelers” du kan finde den ved at trykke her.

Indvendig kahyt

Hvis du allerede nu har besluttet dig for at skulle på et krydstogt har du nok allerede kigget lidt på priserne og lagt mærke til at alle priserne altid er fra priser, der bliver altså taget udgangpunkt i den billigste kahyt som altid er en indvendig kahyt, sandsynligvis på et af de laveste dæk på skibet. En indvendig kahyt er nemlig ikke bare en kahyt som er placeret på en måde hvor det ikke er muligt at indsætte et vindue. For at få plads til flest mulige passagerer er de indvendige kahytter presset ind lige der hvor der er plads og findes tit i forskellige størrelser, hvorfor prisen her også kan variere. Vær derfor altid vågen når du bestiller og få at hvide hvor på skibet du skal bo og hvor mange kvm. den er eller endnu bedre få det eksakte kahytsnummer, så kan du på forhånd forberede dig på hvor på skibet du skal bo.

Mange vælger den indvendige kahyt fordi at den er væsentlig billigere end de øvrige, og hvis du ved at du alligevel ikke skal være der andet end når du skal sove, så er min anbefaling helt klar, spar den ekstra udgift og brug pengene på noget andet om bord eller i en af de spændende byer som du skal ud og se.

Mange rederier er begyndt på at sætte et kunstigt koøje op som viser et billedet af hvordan der ser ser ud udenfor, så hvis du er bange for at miste tidsfornemmelsen så er der også tænkt på det.

Udvendig kahyt

En udvendig kahyt har et vindue eller et koøje. Størrelserne variere og tilpasset til at man som regel kan bo op til fire personer. Det er lidt forskelligt hvad de enkelte rederier kan tilbyde.

Indvendig kahyt vs. Udvendig kahyt

Jeg ville tænke mig godt om før jeg valgte en udvendig kahyt, personligt tror jeg ikke at opgraderingen fra den indvendige til den udvendige er pengene værd. Specielt fordi at du kan risikere, at dit udsyn kan være blokeret af alt muligt såsom redningsflåder, trodser eller en lejder. I øvrigt er vinduerne ofte ret små hvorfor den eneste forskel på en indvendig og udvendig kahyt ofte vil være at du får dagslyset ind. Stod mine muligheder mellem disse to typer ville jeg vælge den indvendige, den ekstra udgift står i mine øjne ikke mål med hvad man får ekstra.

Balkonkahyt og minisuiter

Hvis du ligesom jeg selv sætter pris på at kunne trække dig tilbage og bare være dig selv et par timer om dage, så vil jeg anbefale dig at vælge en balkonkahyt. Det er virkelig dejligt at man kan sætte sig ud på sin private balkon og nyde en drink eller se indsejlingen til en by kl. 6 om morgenen uden at man nødvendigvis skal i tøjet for at gå på dækket.

Rejser du med børn som har brug for en lur midt på dagen er det også anbefalelsesværdigt at vælge en balkonkahyt, det er nærmest som at få et ekstra rum hvor hvor de voksne kan gå ud så børnene kan sove i fred indenfor.

Når du skal op og give det ekstra for at få en balkon skal du her også være lidt opmærksom på hvor på skibet den er placeret. det vigtigste er hvilken side den er i. Det lyder måske lidt fjollet, men hvis du har betalt ekstra for en balkonkahyt for at kunne nyde ind og afsejlinger så er det bestemt ikke helt underordnet hvilken side du bor i. Eksempelvis er en by som Venedig helt vidunderlig at sejle ud af, men bor du i styrbord side, vil du vende modsat byen og skal derfor op på dækket og kæmpe med alle de andre som enten bor i den “forkerte” side side eller i de indvendige og udvendige kahytter.

balkonen indbyder til ren afslapning uden at du bliver forstyrret af de øvrige krydstogtgæster
Balkonen indbyder til ren afslapning uden at du bliver forstyrret af de øvrige krydstogtgæster

Suiter

uden tvivl havde vi råd, så ville vi da også købe en suite, for hold da op det ser lækkert ud! Men det har vi nu engang ikke og vores prioritering ligger nok lidt tungere på at bruge lidt ekstra i havn.

 

Men der er mange ekstra fordele inkluderet i suiterne, ofte har de adgang til et seperat poolområde eget spabad osv. Der er forskel på hvad de enkelte suiter koster og helt utilgængelige er de heller ikke. Vil du gi den hele armen og bare ikke ved hvad du skal bruge dine penge på, så kan du komme op og betale omkring 250.000 kr. For en uge – men så er der helt sikkert heller ikke sparet på noget. Selvfølgelig kan mindre også gøre det.

Bestiller du en suite vil du få adgang til særlige områder eksklusivt for suite gæster om bord
Bestiller du en suite vil du få adgang til særlige områder eksklusivt for suite gæster om bord

Kahytternes placering om bord

Ligesom med valg af side på skibet, så er det heller ikke lige gyldigt hvilket dæk eller om det er midtskibs, for på skibet, agter eller en decideret agter vendt kahyt. Her kommer prisen også til at variere. En balkon eller suite der vender agter ud er dyrere en en der som bare ligger agter i bagbords side. Ligesom at de kahytter der ligger midtskibs og ofte ligger tæt på elevatorer og trapper er dyrere end dem som er placeret længere væk.

Nogen siger at det er vigtigt at sikrer sig at man ikke bor tæt på en restaurant eller natklub, da der ofte kan være larm, vi boede under en af restauranternes men var ikke generet af støj, men jeg kan nu godt forestille mig at det kan være meget forskelligt fra skib til skib hvor god lyd isoleringen er. Vi oplevede heller aldrig støj fra vores naboer eller folk som gik på gangen foran vores dør, som vi ofte oplever når vi er på hotel.

Et lille hint herfra, vi var meget heldige at få en af de agterste minisuiter i bagbord side, og det viste sig at pga. Placeringen havde vi en lidt større balkon, som gik lidt ud over skottet, vi havde derfor en god udsigt agter også. Så overvejer du et krydstogt med et af NCL’s skibe i Jewel klassen kan jeg godt anbefale at du vælger kahyt nr. 11636 eller 11136.

il du vide hvor og på hvilket dæk d skal bo? Så kan du nemt se det hjemmefra
Vil du vide hvor og på hvilket dæk d skal bo? Så kan du nemt se det hjemmefra. I krydstogtselskabernes kataloger og på deres hjemmeside, kan du præcist se hvor din kahyt ligger.

 

En anbefaling herfra

Tænk over hvad du forventer af dit krydstogt, ønsker du fred og ro, så vælg en kahyt med balkon. Især hvis du har børn med vil balkonkahytten være at fortrække, den ekstra plads du får på balkonen gør også at det ikke virker så trængt.

Hvis du er bedøvende ligeglad og egentlig bare helst vil være med til en masse aktiviteter og kun regner med at skulle være i kahytten for at sove, så vælg en indvendig kahyt, der er alt hvad du har brug for. Har du brug for lidt ro, er der ofte stillezoner på skibet også på dækket, hvor der heller ikke må være børn.

 

Billederne i dette indlæg er lånt fra de forskellige rederiers hjemmesider.

Mange hilsner

Stine  Eventyrrejser

Markedsfør din side

4 thoughts on “Krydstogtguide – Vælg den rigtige kahyt”

 1. Rigtig brugbar guide 😀 Nicolaj har en drøm om at prøve kræfter med en krydstogt en dag, men Malene er ikke helt overbevist endnu. Dit indlæg har helt sikkert givet os mere blod på tanden og vi vil begynde at kigge lidt på mulighederne 😀

  Like

  1. Hej Malene og Nicolaj

   Vi syntes at krydstogt er helt fantastisk, men vedkender også at det ikke er alle som er til det 😃 Jeg kan anbefale jer at tilmelde jer et skibsbesøg her i sommeren hvor der ligger mange krydstogtskibe til både i København og Aarhus. Hold øje med MyCruise som tit er med til at arrangere det.

   http://www.mycruise.dk/rundvisning

   Vi gjorde det sidste år inden vi selv skulle afsted, det gav os et meget godt billede af hvad vi kunne forvente er selve skibet.

   Like

 2. Jeg kender ikke meget til krydstogt skibe og jeg har ikke besluttet mig for endnu og jeg vil eller ej eller hvor det skulle være i så fald. Måske Norge?
  Den her guide er jo helt fantastisk, så kender jeg nogle der skal afsted ved jeg hvor jeg skal henvise dem 🙂

  Like

  1. Hej Bettina
   Tak for de pæne ord, jeg er super glad for at du kan lide min guide, det giver blod på tanden til at skrive mere 😃

   Norge ligger helt klart også på vores liste og specielt en tur helt til Nordkap hvor man kommer omkring mange af de Norske fjorde. Det skulle være helt fantastisk og måske også lidt mere overskuelig da man kan stige på i Hamburg, Kiel eller København.

   Liked by 1 person

Kan du li' hvad jeg skriver eller har du spørgsmål? Så hører jeg gerne fra dig!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s