Krydstogtguide – De sidste detaljer

Du har købt dit næste eller måske første krydstogt… Hva’ så nu? Jeg kommer her med nogle gode overvejelser du bør gøre dig inden u tager afsted.

Når du har købt et krydstogt har du købt en fuld pakke med kahyt, underholdning og ikke mindst en all. Inklusive dinerpakke 24 timer i døgnet – som udgangspunkt behøver du som sådan ikke at tænke mere over om der er noget du har glemt, du kan sagtens få en rigtig lækker ferie med det som er inkluderet i dit krydstogt.

Vil du alligevel gerne have lidt ekstra er der masser af muligheder for at gøre din ferie ekstra god. Du kan købe og reservere det meste når du kommer om bord, men ved du allerede inden du tager hjemmefra at der er noget særligt du gerne vil, ville jeg ikke tage chancen, for du kan risikere at der er udsolgt.

Specialrestauranterne

Ved du på forhånd hvilke specialrestauranterne du gerne vil besøge, så vil jeg anbefale dig på det kraftigste at du reservere bord enten når du kommer om bord eller allerede inden du tager hjemmefra. Vi havde selv en specialrestaurantpakke som gjorde at vi kunne spise på alle specialrestauranterne hver aften, problemet var bare, at allerede i løbet af den første dag var stort set alle restauranter fuldt booket til resten af ugen. Ret ærgeligt når man nu havde fri adgang.

Jeg har lavet et indlæg som handler om maden om bord, det kan du læse her.

Drikkevare pakke eller ej?

Vi havde købt vores krydstogt på et tidspunkt hvor der var en kampagne som gav os en drikkevarepakke med i prisen. At vi havde den gjorde at vi ikke behøvede at tænke over hvor mange penge vi nu havde brugt på sodavand eller de drinks som vi fik i løbet af ferien. Drikkevarepakken er bestemt ikke billig og er man ikke typen som har brug for særligt meget ud over det som er inkluderet, så kan det måske nok godt betale sig bare at købe den drink eller sodavand en gang om dagen. Man skal nemlig være opmærksom på, at drikkevarer er inkluderet når man går restaurant, og der er altid adgang til vand, saft, kaffe og te på buffetrestauranterne, så man kommer på ingen måde til at gå og være Drink til afsejlingentørstig.

Jeg har ikke den store viden om hvad drikkevarepakkerne koster, men hjemmesiden cruisecritic.com har lavet en meget god guide som sammenligner krydstogtselskaberne på deres drikkevarepakker det finder du her

Ture i land

En af de rigtige gode ting ved at tage på krydstogt er at du vågner op til en ny havn og nye oplevelser hver dag, der er bare det ved det, at du sjællendt har ret meget tid, ofte ligger man kun til i små otte timer, og så kan det være en rigtig god ide at man beslutter sig for allerede hjemmefra hvad man gerne vil opleve.

Du kan somregel bestille forskellige ture gennem krydstogtselskaber, som sørger for at du kommer både frem og tilbage i god behold. Du kan også selv stå for det og evt. Bare ta en taxa når du kommer i land. En ting som du skal være opmærksom på her er, at sker der forsinkelser, så venter skibet ikke på dig og du skal selv sørge for at kommer til den næste havn hvor du kan fortsætte din ferie. Bestiller du turen gennem krydstogtselskabet, så sørger de for alt i forbindelse med at i ikke når tilbage til skibet i tide.

En ting du kan være helt sikker på, skibet venter sjællendt ret længe på forsinkede passagerer, de har kun lov til at ligge i havnen et vist antal timer og det koster dem rigtig mange penge hvis de bliver bare en halv time forsinket, så sørge altid for at være tilbage til den rigtige tid.

Da jeg ikke selv har stået i situationen, vil jeg anbefale dig at læse Cruisecritics vejledning til hvad du skal gøre hvis du bliver agterudsejlet på et krydstogt, den finder du her.

Det siges, at hvis man vil være sikker på at komme afsted på den ønskede tur, så skal man bestille den inden man tager hjemmefra, for at sikre sig at den ikke bliver udsolgt, vi bestilte hjemmefra, det var nemt og vi vidste præcis hvad vi gerne ville.

Spa og wellness

De fleste krydstogtselskaber har store spaafdelinger hvor du kan koble helt fra. Det siges at der kun er begrænsede pladser hvorfor det anbefales at man booker hjemmefra, men om det er rigtigt det ved jeg ikke.

Vi benyttede os ikke selv af skibets spaafdeling, da vi jo havde børn med så vi ikke nogen grund til at købe adgang, børn er ikke velkommen i spaen og man skulle købe adgang til alle 7 dage og det kostede omkring 100 $ så det var et af de steder hvor vi valgte at spare.

Spaafelingen på et af NCL's skibe

Der er dog andre muligheder for at komme en tur i spaen, mange skibe vælger at sætte en dagspris i de timer hvor skibet ligger i havn, her kan man godt være heldig at komme i spaen til en god pris, men det afhænger jo af om du selv gerne vil i land.

Skal du bestille behandlinger hjemmefra? Det tror jeg ikke er nødvendigt. Hver aften blev der sammen med vores krydstogtavis sendt et dagstilbud ud på en behandling, så hvis du skal have en enkelt massage eller ansigtsbehandling, ville jeg vente og se hvad der tilbydes når man kommer om bord.

Er det nødvendig med alt det ekstra?

Som jeg var inde på i starten af dette indlæg så er det ikke en nødvendighed at bestille nogle af de ovennævnte ekstra ting. Det er alt sammen elementer som kan være med til at give din ferie noget ekstra. Vores oplevelse var at vi fik rigtig meget for vores penge i krydstogtet alene.

Vi havde selv valgt at reservere to ture i to af de byer vi var i havn. Det var en tur til henholdvis Akropolis i Athen og Byen Ephesus i Kusadasi, vi valgte det fordi at vi begge er meget interesseret i historie og fordi at disse atraktioner ligger et godt stykke fra havnen, så var det det sikre valg i forhold til at være sikker på at komme tilbage til skibet i tide.

Har du lyst til at læse om de havne vi besøgte og hvad vi fik tiden til at gå med, så har jeg tidlige skrevet om det i mine tidligere indlæg.

Jeg håber at denne guide kan hjælpe dig lidt på plads til hvilke overvejelser du kan gøre dig inden du skal afsted på krydstogt. Har du kommentarer eller spørgsmål hører jeg gerne fra dig.

De bedste Hilsener Stine

Eventyrrejser

Markedsfør din side

2 thoughts on “Krydstogtguide – De sidste detaljer”

 1. Super god guide du har skrevet, Stine.
  Vi har endnu ikke været på krydstogt men har talt om det flere gange.
  Jeg tror vi er lidt fordomsfulde omkring krydstogt, så derfor er vi også enige om at vi blevet nød til at prøve det en dag. Måske bliver vi overrasket og omvendt. Hvem ved 🙂
  Jeg har læst en del af dine indlæg om krydstogt og må da indrømme at jeg er blevet lidt mere fristet.
  Den dag hvor vi beslutter at vi gør det, vil jeg helt klart bruge alle dine gode råd og tips.
  Tak fordi du deler dem 🙂

  De bedste hilsner fra Annette

  Like

  1. Kære Annette

   Tusind tak for de pæne ord! Jeg er rigtig glad for at du finder min guide brugbar.

   Spændende om i kommer afsted en dag. For mig er krydstogt som at tage på roadtrip mellem havnebyer 😉

   De bedste hilsner Stine

   Like

Kan du li' hvad jeg skriver eller har du spørgsmål? Så hører jeg gerne fra dig!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s