Rejsetanker før vores tur til Barcelona

Tanker omkring vores ferie i Barcelona. Vi er to familier som rejser sammen med fire børn i alderen 4-11 år. Det kræver noget forberedelse og ikke mindst afstemning af forventningerne.

Har du fulgt med på min instgramprofil, har du nok bemærket at vi de sidste måneder har forberedt os på en sommerferie i Barcelona. Vi har gjort os mange tanker om hvad vi gerne vil og hvordan vi bedst planlægger vores tur uden at blive fuldstændig kvalt i skemaer og tidsplaner. 

Når man rejser med andre

Vores ferie kommer til at foregå sammen med min søster hendes mand og to børn. Det i sig selv kan være en udfordring. Selvom jeg holder rigtig meget af min søster så ved jeg bare at der vil blive små kærlige gnidninger undervejs, sådan har det altid været, men vi nyder virkelig bare hinandens selskab og på en eller anden måde så fungere det som regel rigtig godt når vi holder ferie sammen. En gang imellem skal vi dog bare ha en halv eller en hel dag hvor vi ikke er sammen.
Under alle omstændigheder, så kræver det at rejse sammen med andre familier bare mere planlægning. Og så kedelig en ting som hvor mange penge den enkelte familie planlægger at bruge på sådan en ferie kan være meget afgørende for hvor god ferien ender med at blive for den enkelte. Heldigvis er min søster og jeg meget ens på det område, vores feriebudget er bestemt ikke det største og generelt gælder det, at vi ikke vil bruge unødige summer af penge på vores ferie, vi vil have så meget ud af det som muligt uden egentlig at gå på kompromis med hvad vi gerne vil opleve og hvordan vi gerne vil leve.Den indstilling kræver at man vil bruge tid på at forberede sig lidt inden man tager afsted, herunder tror jeg også at det er vigtigt at man får meldt klart ud hvad man gerne vil se og nok vigtigst af alt hvad man ikke vil bruge sine penge og sparsomme tid på.

Planer for vores syv dage i Barcelona

Som udgangspunkt har vi ikke planlagt andet end hvor vi skal bo, hvordan vi kommer dertil og hvordan vi kommer rundt i Barcelona. Vi har altså på forhånd booket vores hotel, flybilletter, transport fra lufthavnene og på forhånd købt et fem dages kort til den offentlige transport i byen.

Valg af hotel

Når man rejser med børn er der nogle hensyn der skal skeles lidt til. Vi rejser som to familier med fire børn i aldere 4-11 år det kan derfor ikke undgåes at der vil være mange forskellige behov som skal imødekommes. Vi har derfor valgt et lejlighedshotel hvor vi har to lejligheder med seperat soveværelse og hvor vi selv kan lave mad. På den måde, kan de små børn som har behov for at komme lidt tidligt i seng komme det uden at de store nødvendigvis skal være stille og forhold sig i ro. Fordelen ved at være to familier er også, at vi en enkelt aften kan være sammen med hinandens børn og de voksne så kan lave nogle lidt mere voksne ting så som at gå ud og drikke cava og opleve nattelivet i Barcelona som jo ikke er helt velegnet at tage børn med ud i.

Vi fandt et lejlighedshotel i kæden MH apartments, prisen var ikke i den dyre ende, men umiddelbart ser det meget fornuftigt ud. Så må vi se hvad jeg har at fortælle om det når vi kommer hjem.

Hvad vi gerne opleve

Som sagt, har vi egentlig ikke planlagt hvad vi skal de enkelte dage, vi ved dog at vi den første dag bare skal falde til ro når vi ankommer til hotellet det betyder i vores familie at vi bare skal gå lidt rund i det område hvor vi skal bo, ha’ handlet lidt ind til vores morgenmad og med al sandsynlighed så skal vi nok ha’ badet ungerne ved Barcelonetta.Jeg har selv udvalgt nogle seværdigheder som jeg rigtig gerne vil se i Barcelona, så må vi se når vi kommer hjem, hvor meget vi har nået.

Min liste over ting som jeg selv gerne vil på vores syv dage i Barcelona

 • Casa Batlo
 • Park Guel
 • Mount Juic
 • Barcelona Zoo
 • Kanalrundfart
 • Tapas og Cava – helst hver dag 😉
 • Paella

Børnenes liste er lidt anderledes, men ikke desto mindre, så er det jo også deres ferie, så hvis jeg forventer at de tager med mig til de steder som jeg gerne vil se, så må jeg jo nok også indstille mig på at vi nok skal se disse.

 • Chokolade museet
 • Ide og opfinder museet
 • Cosmo Caixa (botanisk have)
 • Illa fantasia – et badeland som ligger udenfor Barcelona
 • Stranden hver dag

De to lister ser måske ikke ud af meget, men med fire børn med et langt alders spring må man nok sætte sine ambitioner lidt ned, med børn går alting bare langsommere og behovet for pauser på en god legeplads er bare en nødvendighed. Skal jeg være helt ærlig, så forventer jeg ikke at vi når meget mere end en til to ting på vores lister hver dag. Men så er der jo en undskyldning for at komme tilbage til Barcelona.

Transport og attraktioner

Vi har kigget meget på om vi havde behovet for købe Barcelona kortet, det er et kort som giver fri transport i fem dage, samt en masse rabatter på udvalgte seværdigheder. Kortet koster 60€ for voksne og 32€ for børn alt i alt ville det blive omkring 1.300 kr. For vores familie alene. Vi valgte som sagt det almindelig kort som for vores familie koster 855kr. Og giver transport i fem dage, altså ingen rabatter på seværdigheder.

Vi regnede lidt på det, og uden tvivl så er der mange penge at spare ved at købe Barcelona kortet, men besparelsen forudsætter også, at man rent faktisk for besøgt alle de mange seværdigheder som kortet giver adgang til. Vi begyndte at krydse de ting af som vi gerne ville se som var på listen med seværdigheder vi kunne få rabat ved. Vi kunne hurtigt få krydset en hel masse af som vi gerne ville se, men ville vi kunne nå det?

Turist i Barcelona

Selvom det kan være svært at erkende, så er vi turister når vi ankommer til Barcelona, med store rygsække, bykortet i hånden og det store kamera omkring halsen, fuldstændig som vi kender Japanerne og Kineserne i København foran Den Lille Havfrue, jeg er ikke spor anderledes. Men vi gør hvad vi kan for at undgå turistfælderne og hvordan vi på den mest økonomiske måde kan opleve et lidt mere autentisk Barcelona end det man finde lige rundt omkring de største turistattraktioner. Det betyder at vi altid forsøger at finde restauranter og små butikker i de mindre turistede områder og vi går gerne ned af små sidegader for at finde de restauranter hvor befolkningen i byen selv går hen for at spise.

Jeg glæder mig virkelig meget til at komme afsted og håber på at der kommer nogle gode blogindlæg ud af det når vi kommer hjem. Jeg skriver ikke på bloggen mens vi er afsted, men har du lyst kan du følge os på instagram på profilen @Eventyrrejser.

Har du nogle gode tips til os eller særlige ting du gerne vil vide om Barcelona, så skriv til mig via kontaktformularen herunder.

Mange feriehilsner

Stine
Eventyrrejser

Markedsfør din side

Kan du li' hvad jeg skriver eller har du spørgsmål? Så hører jeg gerne fra dig!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s