Chokolade museet i Barcelona

Er du vild med chokolade? Så skal du måske besøge museu de la Xocolata hvis du en dag kommer til Barcelona

Spanierne var dem som bragte chokoladen med tilbage fra den nye verden Amerika. Barcelona var den første havn hvorfra chokoladen blev fragtet og solgt til resten af Europa. Chokolademuseet er fyldt med historie og selv billetten til museet er lavet af chokolade.

Chokoladens historie

På chokolademuseet blive man introduceret for chokoladens historie. Spaniolerne blev introduceret for chokoladen ved deres møde med Inka indianerne da de begyndte at kolonisere det Sydamerikanske kontinent. Inkaerne brugte chokoladen som en drik tilsat kryderier der slet ikke ligner den måde vi anvender chokoladen i dag. Spaniolerne brød sig heller ikke om den stærke drik, hvorfor de begyndte at tilsætte sukker og gøre chokoladen mere sød fremfor krydret.

Chokoladen blev fragtet til Europa i femten hundrede tallet og anvendt som drik, først i slutningen af atten hundrede tallet begyndte man at anvende metoder som kunne fremstille chokolade i en solid form som vi oftest kender det i dag.

Museet hedder egentligt Museu de la Xocoalata. Xocoalata er den catalanske måde at sige chokolade på. Og når man er i Cataloniens hovedstad bliver chokolade selvfølgelig skrevet på catalansk.

Værktøj og udstyr som har været brugt ved fremstilling af chokolade
Værktøj og udstyr som har været brugt ved fremstilling af chokolade

 

Figurer i Chokolade

På museet var udstillet forskellige kendte figurer og bygninger.

Det var helt sikkert rigtig flot udført og noget af det som børnene havde glædet sig til at se.

Cafeen

Selvfølgelig har chokolademuseet en lille cafe hvor man kan købe ægte varm chokolade og forskellige former for blok- samt fyldte chokolader. Den varme chokolade er ikke fortyndet som vi kender det herhjemme, den spises med ske og man kan købe churros til som man kan dyppe i, det smager faktisk ret godt.

Museet som helhed

Det var børnene som havde valgt at vi skulle se chokolademuseet, men jeg syntes ikke at det var super børnevenligt. Personligt syntes jeg at det var rigtig spændende at få en masse at vide omkring chokoladens historie. Men jeg tror måske at børnene havde forventet noget lidt andet. De var ihvertfald meget hurtigt færdige og lidt skuffelse var der også da de fik smagt på de spiselige billetter som var af 70% chokolade, igen noget som nok er mest tilpasset det voksne publikum.

Chokolademuseet er et lille hyggeligt museum som jeg måske nok synes er lidt overvurderet i forhold til at det står på listen over de mest børnevenlige attraktioner i Barcelona. Men har du interesse for chokolade og godt kan lide at spise god chokolade kan chokolademuseet godt være et besøg værd, for det er bestemt ikke uinteressant den information som man får der.

Inde på museet var der meget behagelig temperatur for at de flotte figurer ikke skulle smelte så er du i Barcelona på en rigtig varm dag, kan det være et behageligt afbræk at gå på chokolademuseet. Hele museet duftede af chokolade, egentlig ret lækkert men man følte sig nærmest mæt når man kom ud fra den tunge duft.

Pris

Selve museet er ikke voldsomt dyr en billet koster 6 euro og børn under syv år er gratis. Det som i virkelighed kan vælte budgettet er når man går amok i cafeen for her er det altså svært at begrænse sig når man rigtig godt kan lide chokolade. Det var med cafeen som med museet ikke rigtig tilpasset til børn.

Aktiviteter på Museu de la Xocolata

Har man lyst til meget mere chokolade, kan man tilmelde sig forskellige aktiviteter på museet. De bliver ikke holdt hver dag, og det er forskellige aktiviteter de enkelte dag. Så skal du til Barcelona og godt kunne tænke dig at deltage på et af de forskellig værksteder, så skal du nok allerede inden du tager hjemmefra gå ind på deres hjemmeside og bestille din billet.

Du kan læse mere om de forskellige værksteder og guidede ture via dette link

 

Vi brugte ikke meget mere end 45 minutter på chokolademuseet, havde vi ikke haft børn med og god tid til at få læst alle skilte, havde vi sikkert godt kunne bruge længere tid, for det var skam ganske interessant læsning. Så en anden gang ville jeg nok vente til mine børn er ældre og måske selv kan læse skiltene som var på engelsk, til den tid er interessen for historie nok også større.

De bedste hilsner

Stine

Følg Eventyrrejser på Facebook

Markedsfør din side

 

3 thoughts on “Chokolade museet i Barcelona”

  1. Vi snakkede lidt om at besøge museet, men fik ikke helt tiden til det.
    Og kan godt læse her at det nok havde været et besøg værd for os.
    Vi har ikke børn og kan godt lide at lære noget nyt om vores historie og Chokolade historie er altså bare lige os 🙂

    Like

Kan du li' hvad jeg skriver eller har du spørgsmål? Så hører jeg gerne fra dig!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s