Montjüic – Ikke et bjerg men en bydel

En dag på Montjüic i Barcelona er et dejligt afbræk fra den til tider lidt hektiske storby – Frisk luft og rolige omgivelser

National Museet

Montjüic ligger i den sydlige del af Barcelona, det er ikke et bjerg med en høj bakke som har dannet bydel for en stor del af byens kunstmuseer, smukke haver, det olympiske stadion og er øverst oppe et flot udsigtspunkt over byen – Det er ikke en del af byen som kan nåes på en enkelt dag!

Et afbræk fra den pulserende storby

Montjüic er et stor område som byder på rigtig mange forskellig oplevelser der er relativt roligt og de mange mennesker som tager derop forsvinder nærmest ud i de forskellige områder, så man kan gå roligt rundt uden at møde alt for mange andre mennesker. Det kan være meget rart når man har været i Barcelona i nogle dage at tage op og nyde den friske luft som der er øverst oppe ved det gamle fort Castell de Montjüic.

Der er flere måde at komme op på toppen af Montjüic. Den dyre og nok også mest populære er kabelbanen, det er uden tvivl flot at tage kabelbanen fra Barceloneta og op på toppen til Castell de Montjüic man får en fantastisk udsigt ud over byen og det er relativt hurtigt. Mange tog cykler med derop og cyklede turen ned. Men turen op koster 12 euro for voksne og 8 euro for børn, så det er i den dyre ende af transport skalaen.

Man kan selvfølegelig selv gå eller cykle eller man kan tage bussen som kører hele vejen op til toppen og var det vi valgte, vi havde allerede fri transport til al offentlige transport med “Hola Barcelonakortet” så prismæssigt var det det som bedst kunne betale sig. Det tog ca. 20 minutter men det var en fin tur som børnene nød rigtig meget og vi fik set en masse af de ting som lå på vejen.

Castell de Montjüic

På toppen ligger det gamle fort Castell de Montjüic. Det blev bygget som beskyttelse af byen  og har været brugt som militærfængsel. Vi var ikke selv inde på fortet men gik lidt rundt om og så det udefra og fik nydt udsigten ud over byen. Har du selv interesse for krigshistorie kan du inde på fortet se et museum for gamle våben og uniformer. På udvalgte dage sker der forskellige arrangementer. Du kan evt. læse lidt om det her.

Det Olympiske Stadion – Anella Olimpica de Montjüic

På Montjüic ligger den Olympiske ring som oprindeligt blev bygget til OL i 1929 men moderniseret til de Olympiske leje i 1992. Det var egentlig ikke fordi at vi havde det store behov for at se det olympiske stadion, men da det ligger lige ved siden af det Olympiske museum gik vi lige ind for at kigge. Jeg må indrømmer, at jeg faktisk syntes at det var lidt spændende at se et ægt Olympisk stadion. Alle stadions er fuldt funktionsdygtige og bliver stadig brugt til forskellige stævner og aktiviteter.

 

De øvrige stadions lå i umiddelbar nærhed af selve den Olympiske arena, dem fik vi desværre ikke set, men jeg har indsat et Google kort her, så kan du få et indtryk af området.

Det Olympiske Museum

Det var også pigernes som gerne ville se det Olympiske museum. Jeg er ikke selv den store sportsnørd, men OL syntes jeg nu alligevel er lidt spændende, bla. fordi at der er så mange forskellige sportsgrene og det er en meget alsidig måde at lande mødes på.

Det Olympiske museum handlede ikke kun om OL i Barcelona men om OL generelt og hele OL’s historie og udvikling i både dragter, redskaber og disciplinerne.

En lille del af museet var interaktivt, hvor man kunne lave forskellige aktiviteter. Generelt syntes jeg at man har formået at variere museet så børn sagten kan komme med derind, specielt pga. af de interaktive aktiviteter. Har man børn som interesserer sig for sport vil de sikkert finde det interessant, min egen store pige på elleve år svømmer konkurrencesvømning så især den del syntes hun var spændende.

Vi var på det Olympiske museum en søndag og havde desværre ikke været opmærksom på at de lukkede allerede kl. 14 – Vi fik lige knap 45 minutter på museet hvilket damen i skranken sagde var nok, men vi syntes nu godt at vi kunne have brugt mere tid.

Poble Espanyol

I bunden af Montjüic ligger Poble Espanyol, det er hvad jeg vil kalde Spaniens svar på Den Gamle By i Århus. Det er en lille by som er bygget op med gamle huse eller kopier af huse fra forskellige egne af Spanien. I de forskellige huse var der restauranter, butikker og levende værksteder hvor man kunne se glaspustere, smykkemager, kunstnere olign. Det var ganske hyggeligt at gå rundt i Poble Espanyol og det var muligt at slappe lidt af.

Montjüic er et lille afbræk med frisk luft og ro

Montjüic er et fint afbræk fra den måske lidt mere stressede del af byen, især når man har børn med, kan det være meget godt lige at komme væk fra mylder af mennesker og den til tider lidt hektiske trafik. Når man kommer ud af bussen på toppen kan man ikke undgå at bemærke at man er komme op hvor luften er lidt renere, det er faktisk meget rart. Der er masser af ting at lave på Montjüic ud over det som jeg har nævnt her. Der er mange forskellige kunstmuseer, smukke haver og nationalmuseet nærmest ligger som indgang til områddet.

Om aftenen bliver de smukke fontæner tændt og sammen med lys og musik er det blevet en helt attraktion at man skal se Magic Fountain of Mountjüic.

Når det bliver rigtig mørkt lyser hele byen op sammen med Migic Fountain of Montjüic.

Vi nød dagen på Montjüic og kunne godt have brugt en dag mere på at få set nogle af de mange andre ting som bydelen har at byde på, desværre havde vi kun syv dage, så det skulle prioriteres rimelig hårdt.

De bedste hilsner Stine


Markedsfør din side

Kan du li' hvad jeg skriver eller har du spørgsmål? Så hører jeg gerne fra dig!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s