Miba – Museet for opfindelser

Museet hvor der er plads til selv den mindste opfindelse.

Går du med en lille opfinder i maven som bare altid tænker at “Det kan da gøre bedre?” Så vil du helt sikkert elske et besøg på Miba Museet i Barcelona! På Miba museet kan enhver lille opfinder ånd finde inspiration og lyst til at udvikle på en skør ide.

Miba Museet en samling af alverdens opfindelser helt ned til der hvor man tænker:”Er det en opfindelse” men selv den mindste lille ting i køkkenskuffen er jo startet med en ide om at noget kan gøres bedre, hurtigere eller smartere.

For de kreative hoveder

Miba er startet og drives af en opfinder som ønsker at inspirer andre til at udvikle nye og innovative løsninger på et problem. Det er en samling af opfindelser lige fra vækkeuret som stikker af, koppen med indbygget kikse holder til den irriterende fisk der synger og var super populær i 00’erne.

Hele ideen med museet er at man skal føle sig inspireret af andre opfindelser til selv at udvikle videre på den lille ide som man går rundt med. Hele vejen igennem museet  bliver man opfordret til at udvikle nye ideer og især at der ikke er noget som er for dumt til at blive udviklet videre på.

Opfindelser på Miba Museet - Billedet er lånt af miba.com
Opfindelser på Miba Museet – Billedet er lånt af miba.com

For de små opfindere

På museet kan alle børn deltage i en opfinder konkurrence. I opfinder hjørnet kan børnene tegne og beskrive en eller anden ide de har, som de kan indgive til museet. Hver måned bliver de tre bedste ideer udvalgt og belønnes med et patent. Flere af de opfindelser som var udstillet på museet var prototyper af opfindelser som rent faktisk var udviklet på museet. Vil du vide mere om museets “Mini Miba” program finder du det her.

Støtte og samarbejde til opfindere

Museet arbejder sammen med både helt nye iværksættere og større virksomheder for hele tiden at udvikle og skabe innovative opfindelser. Du kan læse lidt mere om hvad Miba Museet gør og hvilket typer af projekter de støtter her.

Egentlig gik vi på Miba Museet fordi vores datter på 11 år havde læst lidt om det i en bog om børnevenlige seværdigheder i Barcelona, men for os voksne var det faktisk også meget spændende. Det er ikke for de helt små børn men større børn som interesserer sig for videnskab er det helt klart noget jeg vil anbefale. Det er et meget unikt museeum som jeg ikke har set lignende andre steder.

Vi gik på Miba samme dag som vi var på Chokolade museet, man kan ikke bruge mange timer derinde men det er er perfekt til et par timer i siestaen hvor mange butikker er lukket og solen alligevel er for varm..

Du kan læse lidt mere om Miba Museet på deres hjemmeside her.

De bedste hilsner
Stine

Markedsfør din side

Kan du li' hvad jeg skriver eller har du spørgsmål? Så hører jeg gerne fra dig!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s