Barcelona Zoo

En tur i en zoologisk have kan være et dejligt afbræk væk fra en myldrende storby – vi tog en hyggelig dag i Barcelona Zoo

Vi tog en hel dag ud for at besøge Barcelona Zoo, det er en relativt lille zoo i forhold til dem vi ellers har set i København, Berlin og Rotterdam. Men ikke desto mindre var den ganske hyggelig.

En af de ting vi rigtig godt kan lide ved at gå i zoo er at se de dyrearter som vi ikke har i vores egen i København, det er specielt sjovt når man kan se at selve arterne er forskellige. Eksempelvis er det afrikanske elefanter i Barcelona hvor vi har Indiske i København, girafferne i Barcelona er kordofangiraffer og i København har vi netgiraffer  – Det er måske lidt nørdet men det er sådan nogle ting vores børn syntes er spændende.

Søløveshow

En af attraktionerne i Barelona Zooo var helt sikkert deres søløveshow, vi nåede lige ind og se træningen hvilket jo altid er sjovt og især for børn. Sammenlignet med København zoo var søløvernes træning lavet som et helt show med småakrobatiske øvelser. Man kan altid diskutere og det er for dyrenes bedste at man lave store arenaer hvor de så skal optræde som var de i cirkus.

Jeg er ikke selv pjattet med at man bruger dyrene på den måde, men ved fra vores mange ture til København zoo at man træner dyrene for at sikre at man kan komme tæt på dem i det tilfælde, af de er blevet syge og skal i behandling, altså så de er trykke ved at en dyrlæge kommer tæt på og ikke går i panik. Men syntes nu alligevel er der er lidt langt fra den måde man træner dyrene på i København zoo og måden man gør det her i Barcelona.

Delfiner

Det er ikke så tit at man ser delfiner i storbyernes zoologiske haver, det egner sig ikke rigtig da det i sagens natur er ret pladskrævende dyr. Så det var første gang jeg fik set en delfin, altså udover de marsvin jeg har set i de danske farvande.

Komodovaraner

Hvis ikke du er klar over det, så er komodovaranen på grænsen til at være udryddet i naturen og det er kun særligt udvalgte zoologiske haver som har dem. En af de zoologiske haver er Barcelona. Komodovaranen er blevet en af Barcelona zoo’s hovedattraktioner. Det er også et rigtig flot anlæg de har fået bygget til dem og man får mange informationer om dyret på de opsatte skilte.

Billederne er desværre taget igennem en glasrude, så jeg undskylder for den lidt dårlige kvalitet.

En børnevenlig zoo

Det lyder måske lidt mærkeligt at sige at en zoo er børnevenlig, men der er en ting som er vigtigt og det er legepladsen. Jeg er ked af hvis jeg knuser drømmen om at alle børn elsker dyr, men vi har selv to meget forskellige børn, den ene elsker at se på dyr og lære nyt om dem og den anden er kun interesseret i dyrene 50% af gangene vi besøger en zoo og de dage, der må legepladsen bare gerne være i orden. I Barcelona er den placeret meget fint ca. i midten og delt op i forskellige afdelinger alt efter alder, helt perfekt når børnene er blevet trætte af at se på dyr.

Næsehorn i Barcelona zoo

Det er selvfølgelig også vigtigt at børnene nemt kan komme til at kigge på dyrene og det er bestemt ikke noget problem i Barcelona. Anlægene er lavet så man mange steder kan komme rigtig tæt på dyrene eller komme henover som med næsehornene. Andre steder er det lavet så man kan kigge ind fra flere vinkler. Så de børn som godt gider at gå i zoo så er Barcelonas et besøg værd hvis man gerne vil lidt væk fra de højkulturelle oplevelser.

Min anbefaling

Jeg kan godt anbefale Barelona zoo hvis du selv og eventuelle børn godt kan lide dyr. Det er en hyggelig zoo som bestemt ikke var overrendt som vi er vandt til det fra København Zoo. Det var nemt at komme rundt og komme til ved dyrene. En lille anbefaling, tag din egen mad og vand med. Priserne er skruet gevaldigt op på både mad og drikke, og det mad vi købte i deres buffetrestaurant var virkelig dårligt, alternativt var der lidt forskellige junkfood boder, men det så bestemt ikke særlig appetitligt ud. Havde vi vidst hvor ringe maden var, så havde vi helt sikkert gået i nærmeste supermarked hvor man altid kan købe super lækre skinker, ost, brød og frugt, det havde både været billigere og lækre end det mad vi kunne købe i zoologisk have.

Vil du vide mere og finde de praktiske informationer omkring Barcelona Zoo, så finder du dem på dere hjemmeside her.

De bedste hilsner

Stine
Følg eventyrrejser på Facebook

 

1 thought on “Barcelona Zoo”

Kan du li' hvad jeg skriver eller har du spørgsmål? Så hører jeg gerne fra dig!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s