Park Güell

En bemærkelsesværdig park i Barcelona som aldrig blev færdig. Utrolig smuk og imponerende

Park Güell ligger i den nordlige del af Barcelona og faktisk et stykke uden for byen. Det var egentlig tiltænkt som en helt ny bydel men blev aldrig rigtig færdig. Park Güell er rigtig stor og med sin høje beliggenhed har man en super god udsigt ud over Barcelona.Det var entreprenøren Eusebi Güell som fik ideen til at bygge Park Güell og udvalgte Antonio Gaudi til som arkitekt for projektet. Egentlig kom projektet godt fra start, men den ufremkommelige placering gjorde byggeriet urentabelt hvorfor man valgte at aflsutte det i 1914. Efter Güels død overtog Barcelona by den halvfærdige park og valgte at åbne den for offentligheden i 1922. I 1984 blev Park Güel optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.

Monumentalzone

Den berømte del af Parc Guel er det som hedder monumentalzone, det er der hvor du finder verdens længste bænk som omkranser den plads som hedder Naturesquare.

Man har valgt at gøre den berømte del af parken til en zone som man skal betale for at se. Altså der hvor du finder trappen med salamanderen og de to portnerhuse som fungere som hovedindgangen og det er den del af parken som jeg vil fokusere på i dette indlæg.

Naturesquare

Nature square i Park Güell
Nature square i Park Güell

Fra pladsen naturesquare har man en rigtig flot udsigt ud over byen og den bølgende stenbænk har en overraskende god siddekomfort. Igen som med alt det andet Gaudí vi fik set i Barcelona så er bænken yderst detaljeret udsmykket med smukke mosaikker.

 

Under pladsen er lavet en smuk søjlegang som er udsmykket med mosaikker. Desværre var de i gang med at renovere de største og vel nok også de flotteste da vi var der. Men vi fik lov til at se enkelte af de mindste.

 

Monumental flight of steps

Fra søjlegangen kommer man ned af noget af det nok mest berømte som Gaudí har lavet den dobbelte trappe, hvor man også møder den karakteristiske salamander.

Portnerens hus og indgangen til Park Güell

Ved trappen ligger de to små huse, som fungerer som hovedindgang til parken. I Det ene af husene boede portvagten. I dag bliver det ene brugt som souvenirshop og det andet er ved holdt sin oprindelige indretning og er en del af Barcelonas historiske museum.

Park Güels portner boede i de små huse som dannede indgangen til Park Güel
Park Güells portner boede i de små huse som dannede indgangen til Park Güel

Husene er virkelig bemærkelsesværdige. Jeg kommer sådan til at tænke på Hans og Grethe når jeg ser dem.

Rampen

Går man til højre efter trappen kommer man ud til det som kaldes rampen det er bemærkelsesværdige søjlegange som på en måde virker i som i et med naturen med en utrolig rå form, men samtidig utroligt kontrollerede i sine snoede former.

Ved rampen ligger også en gammel skole, skolen lå der da Guell valgte at anlægge parken og den blev ændret en lille smule i sit udtryk for at den skulle passe ind. Der var en del aktiviteter da vi gik forbi, og det så ud som om at man forsat havde en institution i den gamle skole.

Læs også mit tidligere indlæg om Casa Batllò

Tip til dit besøg i Park Güell

Der kommer rigtig mange menneske for at se monumental zone i Parc Guel hver dag, men Parkens inventar er skrøbeligt og frygten for at det skal blive for slidt gør at der er en begrænsning på 400 besøgende i timen, derfor er det anbefalelsesværdigt at du bestiller billet i forvejen for ikke at gå forgæves. Vi købte vores billetter om morgenen og her var der først ledige billetter kl. 14.

Jeg anbefale at du køber billetterne gennem den officielle side, det er super nemt. der findes mange sider som også sælger dem, men de er faktisk dyrere. Billetten ligger i den høje ende, men man skal huske på, at der er et kæmpe arbejde i at vedligeholde Gaudis smukke mosaikker og den helt særlige arkitektur.

Vi kom ikke selv rundt i den øvrige del af parken men efter sigende skulle den også være værd at se.

Du kan læse meget mere om Park Güell på deres officielle hjemmeside hvor du også nemt kan købe og downloade billetter til dit besøg.

De bedste hilsner
Stine

Fælg Eventyrrejser på Facebook

1 thought on “Park Güell”

Kan du li' hvad jeg skriver eller har du spørgsmål? Så hører jeg gerne fra dig!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s