Disneyhotel eller ej?

En tur i Disneyland Paris er en stor oplevelse for hele familien, men der skal somregel en overnatning eller to til for at få det hele med. I dette indlæg fokuserer jeg på hvor du kan bo og hvad fordelen kan være ved det enkelte hotel.

Kort over Disney hotellerne

Skal du en tur til Disneyland bør du overveje hvor du vil bo henne. Jeg vil i dette indlæg fortælle lidt om vores erfaringer med Disneyhotellerne og hvad vi kigger efter når vi bestiller en rejse til eventyrets verden.

Jeg får tit spørgsmålet og fik det ret tit da jeg arbejdede ved rejsebureauet Vacansoleil hvor vi bla. også solgte billetter til Disneyland Paris, om hvorvidt man overhovedet har brug for flere dage i Disneyland Paris. Mit svar til det er ret klart og helt konsekvent “Ja!” Du kan på ingen måde nå igennem Disneyland Paris på en dag, heller ikke selvom du kommer til åbning kl. 10 og først forlader parken 12 timer efter når de lukker kl. 22 parken er kæmpe stor og man går over ret store afstande bare når man forlader det ene land for at gå ind i det næste. Turen fra indgangen og ned gennem Mainstreet er ca. 500 m. kun med butikker og restauranter det lyder måske ikke af meget men det er hele tiden man skal gå de her rimelig store afstande og så går tiden hurtigt særligt når man har børn med, der er jo også meget at kigge på undervejs.

Læs også tidligere indlæg om magien i Disneyland Paris

Hvor skal vi bo?

Der er stor forskel på de forskellige Disneyhoteller hvor de ligger i forhold til parken og hvilke faciliteter de tilbyder for ikke at tale om prisen. Du kan også overveje at bo på de hoteller som ligger lidt uden for parken og er de såkaldte partner hoteller. Her er adgangen til Disney parkerne også inkluderet i prisen.

Disney hotellerne

Der er fire forskellige typer af Disneys egne hoteller. Fælles for dem alle er at de ligge inden for “Disney byen” giver fri adgang til begge parker og der kører jævnligt en bus fra hotellet til Parken.

Disneyland Hotellet

Det fem stjernede Disney hotel som ligger lige over indgangen til Disney parken
Det fem stjernede Disney hotel som ligger lige over indgangen til Disney parken

Det mest opsigtsvækkende og det nok klart lækreste hotel er Disneyland Hotellet, det er et femstjernet hotel og ligger lige over indgangen til selve Disneyland parken. Her finder du alt hvad du kan forvente af et femstjernet hotel såsom, swimmingpool, spaafdeling, fitnessrum, Diney figurerne som går rundt og hilser i restauranten og meget mere. Det er lige før man overvejer om man overhovedet har tid til alle de aktiviteter. Det er uden tvivl et lækkert hotel og det at det ligger så tæt på indgangen er virkelig et plus. Men det vender jeg tilbage til.

Hotel New York og Newport Bay

De to hoteller er begge firestjernede eller nøgler som Disney bruger, men der er lidt forskel på dem, især placeringen spiller en rolle og der er en prisforskel på trods af deres fælles antal stjerner.

Hotel New York er indrettet i bedste Manhattan art Djeco stil.

Af de to hoteller har New York flere fordele end New Port Bay Club. Når man kigger på hvad de tilbyder får du på New York room service og fitness faciliteter – Men det er nu ikke pga. faciliteterne jeg ville vælge det ene frem for det andet. Hotel New York ligger kun 10 min gang fra hoved indgangen til Disneyland og lige ved det store område der hedder Disney Village hvor du finder masser af restauranter, butikker en stor biograf og mange andre aktiviteter.

New Port Bay Club et hotel i maritim stil

Vi boede selv på New Port Bay Club første gang vi var i Disneyland og jeg må sige at hotellet var altså i orden og bestemt hvad man forventer når man bor på et firestjernet hotel. De “manglende” faciliteter i forhold til Hotel New York bemærkede vi ikke, vi brugte slet ikke vores tid på hotellet til andet end at sove og en enkelt gang var vi i poolen, men vi var der primært for at komme i Disneyland parkerne. Hotellet ligger 15 min. gang fra hovedindgangen til parkerne, afstanden til parken syntes jeg et afgørende, man går i forvejen rigtig meget når man er der, så selvom det ikke lyder af meget, kan det godt have en betydning særligt når man som de fleste nok har børn og deres små ben med. Der er også mulighed for at tage bussen fra hotellet til Disney parkerne og så begynder afstanden at blive mindre vigtig. Men vil du benytte dig af de aktiviteter der foregård i Disney Village syntes jeg at afstanden har en betydning.

Hotel Seqoia Lodge, tre stjernet hotel i bedste Amerikanske nationalpark stil

Hotel Seqoia Lodge er tre stjernet og her begynder man at mærke at det går nedad med stjernerne. Vi boede på Seqoia Lodge sidste gang vi var i Disneyland og man kunne tydelig mærke prisforskellen her i forhold til New Port Bay Club. Hotellet som sådan var helt fint til det vi nu skulle bruge det til. En af årsagerne til at vi valgte Seqoia Lodge anden gang var faktisk pga. Swimmingpoolen som er langt mere børnevenlig og med vandrutsjebaner – men mellem os, så fik vi slet ikke brugt det.

To stjernet overnatning – Når du alligevel kun skal sove

Hotel Cheyenne og Santa Fe er begge to stjernede, her er hvad du har brug for men ingen pool, fitnesscenter el. Lign. der er selvfølgelig morgenmad inkluderet og den lange afstand til parken sparker da også prisen et godt stykke ned i forhold til de øvrige hoteller. Man skal huske på at man altid kan tage bussen til Disneyparken, så er du ligeglad med de andre faciliteter er begge hoteller et helt fint bud.

Camping tæt på Disneyland Paris

David Crocket Ranch er faktisk ikke et hotel men en hytteby hvor du lejer et mobilhome. Den ligger et godt stykke fra DisneyLand og du er afhængig af at have din bil med, da der her ikke er tilbud om shuttlebus, morgenmad er heller ikke inkluderet i dit ophold som det er på de øvrige hoteller. Prisen er selvfølgelig væsentlig lavere end på de hoteller som ligger i gå afstand til parkerne.

Partnerhoteller

Når man bor på partnerhotellerne er indgang til de to Disney parker inkluderet i opholdet. Partnerhotellerne ligger i umiddelbar nærhed af Disneyland parkerne men ikke i gå afstand som Disney Hotellerne. Til gengæld er der en gratis shuttelbus som kan køre jer direkte til parken.

Ligesom med Disney hotellerne er der også forskellige standarter og prisklasser at vælge imellem. Men billigt bliver det aldrig rigtig og prisforskellen kan være lidt svær at få øje når man begynder at sammenlinge med hvilke fordele der er ved at bo på et Disney hotel.

Fordelen ved partner hotellerne i forhold til et andet hotel er at indgangen til de to Disney parker er inkluderet samt shuttlebus servicen. Prisen på en indgangs billet til Disney parkerne koster mellem 300 – 700 kr. alt efter ugedag og sæson. Du kan se priserne på enkeltbilletter til Disneyland Paris på den officielle hjemmeside her.

Fordelene ved at bo på et Disney hotel

Det skal slet ikke være til nogen diskusion, det er dyrt at bestille et ophold på et Disney hotel, men man skal virkelig kigge sig godt for og gøre sig nogle overvejelser i fohold til hvad man gerne vil have ud af sit besøg i Disneylan Paris før man vælger et andet alternativ, for der er fordele ved at bo på hotellerne i Disneyland Paris. Og når man gør det store regnskab op bliver det indgangen til parkerne som bærer den tunge del af budgettet.

Magien helt tæt på

Når man bor på et Disney hotel bor man midt i magien. På hotellerne kommer Disney figurer og hilser på og stiller op til fotografering, det lyder måske lidt banalt, men det er jo noget af det som børnene syntes er sjovt. Det særlige område Disney Village som ligger ved hotellerne byder på masser af aktiviteter, restauranter og butikker – Her fortsætter magien efter parken har lukket.

Magic Hours

Du har adgang til “Magic Hours” hvilket betyder at du kan komme ind  Disneyland Parken to timer før den oficielt åbner – Det betyder faktisk rigtig meget og du kan nå at få prøvet nogle af de mest populære forlystelser uden at skulle stå i kø alt for længe. Vi gjorde selv det at vi fik prøvet de mest populære forlystelser inden der kom for mange i parken, når der begyndte at komme rigtig mange mennesker hen af kl. 11/11.30 begyndte vi at tænke på at spise frokost og gå tilbage til hotellet og få os en middagslur. For at gå tilbage til parkerne senere på dagen hvor mange begyndte at tage hjem igen. Om sommeren hvor Disneyland har åbent til kl. 22 er det virkelig en fordel specielt fordi at fyrværkeriet er super flot og det vil da være synd hvis børnene ikke kunne nå at få det med.

Fast Pass

Med fast pass kan du trække et nummer eller rettere et tidspunkt hvor du kan komme tilbage til en meget populær forlystelse og springe køen over. Det er ikke urealistisk at man skal stå i kø i en time til en populær forlystelse uden fast pass.

Læs også Sådan kommer du nemt fra lufthavnen til Disnyeland Paris

Mød Mickey, Minnie, Fedtmule eller måske Andersine

En morgen mædte vi Fedtmule som stillede op til fotografering og skrev selvfølgelig autograf

På Disney hotellerne kommer Disney figurerne forbi og hilser på, der er specielle tidspunkter hvor man kan få taget et billede sammen med dem. Da vi selv ankom og skulle til at tjekke ind på hotellet kom Minnie sammen med Chip og Chap og hilste på. Det lyder måske lidt banalt, men det er jo noget af det børnene syntes er sjovt. Selvfølgelig møder du også de forskellige figurer i parkerne, men det kan være virkelig svært at komme til for der er mange som gerne vil hilse på. På hotellet er der mere ro på og man kan få nogle fine billeder.

Hvad skal man vælge?

Hvis vi skulle til Disneyland Paris igen ville der ikke være nogen tvivl om at vi ville vælge et Disney hotel. Ja det er dyrere, men for os er det en helhedsoplevelse og den får man kun ved at bo på et Disney hotel. I forhold til partnerhotellerne har jeg ret svært ved at få øje på prisforskellen, men prisen afhænger altid af udbud og efterspørgsel. De to gang vi har været i Disneyland Paris har vi undersøgt prisen på de forskellige hoteller og både Disneyhotellerne og partnerhotellerne og det har været marginalt hvad vi kunne spare ved at bo på et partnerhotel.

Overvejer du selv en tur til Disneyland Paris kan du læse mere på den officielle hjemmeside her.

Der kommer flere indlæg om Disneyland Paris, så har du spørgsmål så skriv til mig og jeg vil tage det med.

Det bedste hilsner
Stine

Følg Eventyrrejser på Facebook

Kan du li' hvad jeg skriver eller har du spørgsmål? Så hører jeg gerne fra dig!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s