Sagrada Familia

Vi tog en formiddag til Sagrada Familia og betragtede den imponerende kirke udefra – Kirken som efter 133 år stadig ikke er færdig og efter planen først står færdig i år 2032

Sagrada Familia

De fleste som bare har tænkt på at tage en tur til Barcelona har hørt om Kirken Sagrada Familia – Antonio Gaudi’s livsværk som nu 133 år efter det første spadestik, stadig mangler 33% af Planen . Ifølge de sidste nye prognoser skulle den stå færdig i år 2032 – så det har stadig meget lange udsigter.

Særpræget historie

Sagrada Familias konstruktion er udtænkt af Antonio Gauidi. Det særprægede ved projektet er at Gaudí ikke lavede nogle detaljerede tegninger som man kan gå efter i dag. Han have nogle grove udsnit som bygherrerne i dag nu arbejder efter. Men mange af de detaljer som Gaudí oprindeligt havde udtænkt kan man ikke udføre da der simpelthen ikke har ligget nogen plan.

Det siges også at Antonio Gaudí blev lidt småskør og hans higen efter perfektionisme og detaljegrad resulterede i at han flyttede ud på byggepladsen for at sikre at hans livsværk blev udført ned til mindste detalje.

Da Gaudí døde i 1926 stoppede arbejdet på den enorme kateral, på det tidspunkt var kun den ene facade færdiggjort og først i 1940 blev arbejdet med kirken genoptaget.

Læs også om Barcelona Zoo

Imponerende bygningsværk

Jeg tror at alle der har været forbi Sagrada Familia må give mig ret i at det er helt vildt imponerende, så kan man ellers syntes om det hvad man vil. Vi kom ikke ind i kirken, men gik rundt om den og jeg må sige at når først man begynder at kigge så bliver man blæst bag over af alle de detaljer, hele tiden får man øje på noget nyt. Især måden der er skrevet op af de enkelte spier er noget man først kan få øje på når man kommer helt tæt på.

Jesus fødsels facade

Lidelse og korsfæstelses facade

Som sagt valgte vi ikke at gå ind i kirken, køen var exceptionel lang, vi kunne bestille billetter til et bestemt tidspunkt på nettet man da vi først stod der og så hvor lang køen var skulle vi vente til kl. 19 (vi var der kl. 10) Så hvis du gerne vil ind og se Sagrada Familia, så vil jeg stærkt anbefale dig at bestille billetten hjemmefra så du ikke går forgæves som vi gjorde. Vi gik efterfølgende rundt om Sagrada Familia.

Læs også om vores dag i Park Güell

Afslapning i parken

Nu skal det ikke lyde som om at vi gik helt forgæves, for det gjorde vi på ingen måde selvom man kun får set kirken udefra, så er den altså besøget værd.

Lige overfor Sagrada Familia, på modsatte side af metrostationen ligger der en lille park hvor der er en legeplads, det benyttede vi os lige af, og fra parken kunne man også se kirken.

Annonceret link: Find din overnatning i Barcelona via Booking.com

Det var et hyggeligt lille afbræk og man kunne sagtens have haft en madkurv med og spise sin frokost der. Selvom den lå lige ved siden af en af Barcelonas største turistattraktioner var den ikke særlig overrendt og det var nemt at finde et skyggefuldt sted.

Næste gang vi kommer til Barcelona skal vi helt sikkert ind og se Sagrada Familia. Den skulle være endnu mere imponeredne indvendig end udvendig. Det samme gør sig gældende for Gaudi’s kryp som også skulle være helt spektakulær. Vi håber selvfølgelig at vi kommer til Barcelona inden år 2032 hvor den efter planen skal stå færdig, men under alle omstændigheder, så skal vi se Sagrada Familia når den endeligt står færdig.

Har du set Sagrada Familia? I så fald, hvad syntes du om den?

De bedste hilsner
Stine

Kan du li' hvad jeg skriver eller har du spørgsmål? Så hører jeg gerne fra dig!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s