Rostock mere end en havneby

Hansebyn Rostock har meget mere at byde på end bare grænsshopping eller som første stop på vejen videre ned gennem Europa. Det er en by som gemmer på masser af aktiviteter og en rigtig god bymidte.

Lige på den anden side af Femernbælt ligger havnebyen Rostock som mange sejler til når de enten skal grænseshoppe eller videre mod spændende destinationer i Europa. Men hvis du endnu ikke har taget et stop i den gamle Hansestad og universitetsby, så har du noget til gode.

Vi har været i Rostock af flere omgang og ved forskellige lejligheder, men uanset hvad, så har det altid været rigtig hyggeligt.

Rostock Hansestad og universitets by

Rostock var en del af det gamle Hanseforbund og dens placering ud til Østersøen gjorde den meget vigtig i Middelalderen, der er derfor rigtig meget historie og en spændende bymidte hvor det gamle rådhus blev renoveret for nogle år siden.

Det gamle universitet i byen blev grundlagt i 1419 og var Noreuropas første universitet.

Shopping i Rostock

Rostock er større end man med regner med og med en befolkning på ca. 200.000 så er der noget at komme efter hvis du gerne vil gå shop amok.

Byens hovedgade Kröplinerstrasse går fra den store rådhusplads, den er lang og med rigtig mange butikker, men ikke nok med det, så ligger der masser af indkøbscentre, arkader og stormagasiner. Du finder bla. Rostocker Hof, som byder på mange forskellige butikker og i tilfælde af regn eller dårligt vejr er det rart at kunne komme inden for. Midt på hovedgaden ligger Peek&Cloppenburg som er et stormagasin med mærkevarer og interiør i den lidt dyrere ende. Modsat rådhuspladsen ligger Kropeliner Tor Cenret(KTC) som er et lidt mindre center med butikker og lidt cafeer.

Ud over hovegaden kan det også godt betale sig at gå ned af sidegaderne, går du ned mod havnen kommer du til stormagasinet Galleria Kaufhof som bla. har en stor legetøjs afdeling og selvfølgelig alt hvad man normalt finder i et stormagasin.

Er vejret dårligt kan i køre ud til CITTI-Park, som er et stort center placeret lidt udenfor byen, her finder du masser af tøjbutikker, issenkræmmere, elektronikbutikker osv. Selve CITTI Markt er en stor forretning hvor mange vælge at gøre deres grænsehandels af vin, øl, sodavand olig. Den har et lidt større udvalg end dem som ligger lige ved have anløbet og det er der rigtig mange som har fundet ud af. Du finder rutevejledning og information om CITTI her.

Rostock zoo

Med mere end 4500 dyr fordelt på over 300 arter er Rostock en af de relativt store zoologiske haver og gør den faktisk større end vores egen zoo i København som har 4300 dyr fordelt på 230 arter.

Vi har selv haft en dag i den hyggelige zoologiske have og jeg kan varm anbefale den.

Darwinariet

Et af trækplastrene i Rostock zoo er Darvinarium som fokuserer på de opdagelser som Darwin gjorde da han kom til Galapagos. Her er både de dyr som blev fundet på Galabagos men man får også indblik i selve evolutionsteorien hvor et stort fokus er på menneskets udvikling. I midten kommer man ind i et stort tropehus med mange forskellige abearter.

Der er mere end 80 arter samlet i Darwinariet og man kan få mange spændende informationer omkring Darwins evolutions teori.

Du kan finde mere information og Rostock Zoo her.

Julemarked med maner

Ligesom enhver anden Tysk by, så er der selvfølgelig også julemarked i Rostock. Rigtig mange tager hele vejen til Berlin og Hamburg, det kan vi også godt selv lide, men hvis man kun har en enkelt dag til rådighed, så kan jeg klart anbefale at man tager til Rostock, der er alt hvad hjertet kan begære. Hele byen er inddelt i forskellige temaer såsom middelaldermarked, forlystelser, udenlandske specialiteter og så er der selvfølgelig et utal af boder med glühwein, kartoffelpuffer, kandiserede frugter mm.

Jeg har tidligere lavet et seperat indlæg om julemarked i Rostock, det kan du læse her.

Vandland eller strand

Er familien rigtig glade for vand ligger vandlandet og badebyen Weisenhauser strand tæt på Rostock. Her er både mulighed for overnatning eller bare sjov for en enkelt dag hvad end det er på stranden eller i det store tropiske vandland.

Weisenhauser-strand-vandlegeplads

Jeg har tidligere skrevet et indlæg om badelande i Tyskland, det kan du læse her.

Rostock et en super god by når du bare vil lidt væk, og de mange oplevelses muligheder gør at man nemt kan planlægge en lille weekendtur eller måske bare en enkelt dag.

De bedste hilsner

Stine

Følg Eventyrrejser

Kan du li' hvad jeg skriver eller har du spørgsmål? Så hører jeg gerne fra dig!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s