Gode råd til din Ferie med børn i Barcelona

Barcelona er en skøn by at tage til med børn, du kan kombinere dagene med kunst, kultur, badeferie og masser af aktiviteter for hele familien – Læs mine gode råd til din familieferie i Barcelona.

Vi har haft vores børn med på storbyferie siden den mindste var to år  og de er bestemt vandt til at blive slæbt med i metro, på museer og andre kulturelle seværdigheder og som mange måske tror, så keder de sig ikke, tværtimod, vores børn nyder at komme på storbyferie.

Vi havde egentlig ikke gjort os så mange overvejelser i forhold til at vi skulle have børnene med til Barcelona, det er jo bare en storby som så mange andre, men der er nu alligevel nogle ting som man lige skal have på plads, så man ikke bliver overrrasket.

Restauranterne og måltider

Den første udfordring vi stødte på var restauranternes åbningstider. Vi havde virkelig glædet os til at vi skulle ud og spise god Spansk mad, problemet var bare at de ordentlige steder ikke begyndte at servere fra aftenkortet før hen ad kl. 20/20.30 vi vidste det godt og tænkte at det skulle vi nu nok finde ud af, men det var ikke så nemt at rykke børnenes rytme både med mad og sengetid som vi havde håbet. Så flere gange var vi nød til bare at finde noget hurtigt, og vi endte bare med noget af det dårligste mad vi nogen sinde har smagt.

Jeg var faktisk meget overrasket over hvor mange virkelig dårlige restauranter vi kunne finde i Barcelona, så et lille tip herfra gå aldrig ind på en af de restauranter hvor de har billeder hængene fremme af maden.

Løsningen på vores lille madproblem blev at vi nogle dage gik i nærmeste supermarked og købte stort ind af lækre skinker, oste, brød og en masse frugt og grøntsager og lavede dermed vores eget tapas bord.

Lejligheds hotel

Vi elsker at gå på restaurant og smage nye spændende retter, men efter vores oplevelser med ovenstående var vi meget glade for at vi havde valgt et lejlighedshotel. Vi kunne starte stille om morgene med den morgenmad som vi nu engang havde lyst til. Vi kunne selv lave vores tapas og dermed komme udenom problemet med at restauranterne ikke serverer aftensmad før 20.30.

Det var rigtig rart om aftenen når børnene går tidligt i seng, at vi kunne side og snakke uden at skulle tage hensyn til sovende børn.

Vælg et hotel/lejlighed som ligger uden for de mest turistede områder her er der ofte mange små legepladser og restauranterne er billigere men stadig gode. Transportsystemet i Barcelona fungerer rigtig godt så du kan stå i midtbyen på ganske kort tid.

Legepladser og parker

Ta’ Frokoksten i parken, køb Brød skinke, pølse og frugt i supermarkedet og spar penge og giv børnene luft. Det giver hele familien et lille afbræk og børn er mere samarbejdsvillige når de lige har fået lov til at lege en times tid.

Spar de små ben

Ta’ bus og metro for at spare på de små ben, der skal ses meget når man er på storbyferie og børn tager ca. Dobbelt så mange skridt som voksne på en strækning, så for at spare lidt på kræfterne er det en rigtig god ide at tage den offentlige transport. Bus er en god ide, det tagr forte lidt længere tid end med metro, men man kan ofte komme op og gå temmelig meget når man bruger metroen og børnene syntes at det er spændende og hyggeligt at se alle de steder man kommer forbi med bussen

Husk vand

Det er varm i Barcelona og mange børn kan godt have en tendens til at glemme at drikke vand når det går stærkt. Giv dem en flaske vand i hånden, så drikker de helt automatisk når de står stille og venter på noget…. Tiden skal jo gå med et eller andet.

Giv dem noget at lave

Man kan ikke forvente at børn altid deler den samme interesse og begejstring som du selv, det er derfor en rigtig god ide altid at have noget med i baghånden som man kan “stikke” de når de vi begynder at kede sig det velkende er vist altid at have en malebog og farveblyanter med når man eksempelvis er på restaurant. Men noget som vi har gjort os af erfaringer er at tage et gammelt kamera med – 1. børn syntes at det er sjovt at tage deres egne billede som de kan vise frem. 2. Du vil få et perspektiv på dine oplevelser som du måske ikke selv havde fanget.

Børnevenlige Barcelona

Barcelona er en skøn by at tage til, og hvis i har en familie som vores, som er glad for både kunst, kultur, lækker mad og generelt en pulserende storby, så kan i roligt tage børnene med til Barcelona. Der findes rigtig mange museer og ting man kan lave i Barcelona hvor hele familien får en god oplevelse ud af det. Generelt har vi en aftale med vores børn om at når vi er på ferie, så laver vi både noget for børn og voksne. De ved godt, at en gang imellem kan det godt blive lidt kedeligt men det er ok og de udvikler sig også fra gang til gang og det er meget sjælendt at vi høre sure miner. Vi deler som regel dagene op, så der både er noget for voksne og børn den samme dag.

Jeg har lavet en række indlæg om vores ferie i Barcelona, du kan læse mere om hvad vi lavede på vores syv dages ferie her.

Følg mig på Facebook

2 thoughts on “Gode råd til din Ferie med børn i Barcelona”

 1. Hvor er det synd, at I ikke fandt nogle af Barcelonas mange, mange gode restauranter. Helt enig i, at man skal holde sig fra dem med billeder på menukortet, og man skal i det hele taget gå væk fra Ramblaen, som er en stor turistfælde. Det ER en udfordring med små børn, der ikke er vant til de sene spisetider, men der er også især tapasbarer, som ikke har siesta-lukket. Den baskiske restaurant Bilbao Berria lige ved siden af katedralen er et hit, når jeg har børn med. Her vælger man pintxos i baren (tapas på brød), små lune retter og desserter, og ungerne kan plukke, hvad de kan lide. De elsker de. Håber, du finder de små gode spisesteder, næste gang du besøger Barcelona med børn.
  Link til Bilbao Berria her:
  http://bilbaoberria.es/

  Like

  1. Hej Hanne, vi skal helt sikkert tilbage til Barcelona, og vi er blevet meget klogere. Vi fandt ganske gode restauranter, men man mister lidt modet med de mange dårlige desværre. Tak for indput det vil jeg tage med mig. Hilsen Stine

   Like

Kan du li' hvad jeg skriver eller har du spørgsmål? Så hører jeg gerne fra dig!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s